avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate szaby_n

Activitate szaby_n

Buna ziua.

As avea ceva intrebari legate de drept dar mai ales de partea practica pt cineva fara experienta in drept ce este un viciu de procedura.in asa fel sa inteleg fara insa a citi carti de drept procesual am inteles ca aceastea explica procedurile cum se face ceva in drept.
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Cum ajung procuror militar
J13 a scris:

Depinde de legislatia care va fi in vigoare la momentul respectiv.

Multumesc am intrebat la academia trebuie platit
J13 a scris:

Nimeni nu iti poate garanta daca va trebui sau nu sa platesti scolarizarea. Lucrurile s-au tot schimbat de-a lungul timpului. Din cate stiu eu, asa e, faci Academia, apoi faci inca un an la o facultate de drept ca sa obtii si licenta in drept. Ai avantajul gasirii unui loc de munca imediat. In ceea ce priveste postul de procuror militar, eu nu mai tin minte cand am vazut ultima data locuri scoase la concurs pt acest tip de posturi. In ultimii ani, pt a ajunge pe acest post trebuie sa devii procuror civil ( sa fii magistrat cu Inm sau cu vechime - atentie, ca jandarm nu ai vechimea necesara), apoi sa soliciti transferul la un parchet militar si concomitent sa devii ofiter activ.

Revin ca sa iti mai spun ca, daca ai asemenea aspiratii, trebuie sa iti imbunatatesti gramatica semnificativ ( fara suparare).

Atuncea procuror civil pot sa fiu fara sa trebuiasca sa platesc pentru cei 10 ani de scolarizare?La academia intru dar in magisratura ii un pic mai greu de asta intreb
n53 a scris:

1) complicat : ”facultatea de politie si sau jandarmerie”, nu are specialitatea juridică, nu poți fi jurist;
2) simplu : cu Facultatea de Drept, abilități specifice unui militar/cadru militar, supunerea la un control medical, cazier, o recomandare din partea cuiva unde lucrați/ați lucrat ca jurist, participarea la un concurs de ocupare a unor locuri de procuror militar (funcție de nr. de locuri, interesați-vă-ți la parchete militare direct sau prin interpuși), ajutor de la Dumnezeu, poate și ceva proptele.Restul, vine de la sine.Vă doresc succes deplin!

Fac facultatea de ordine publica pe urma 1 an complementar sa fiu si jurist 2 facultati pe urma ca jandarm pot sa dau la INM sau unde se da admiterea fara ca sa trebuiasca sa platesc bani ca nam lucrat 10 ani in sistem
Buna ziua,

As avea o intrebare pt a ajunge procuror militar se poate si facultatea de politie si sau jandarmerie sau numai cu cea de armata de ofiteri se poate.Si daca nu se poate cu politia sau jandarmerie de ex se poate ca in perioada aceea de 10 ani sa dai admitere si la magisratura fara penalitati?
Răspuns la discuția Companii offshore
matahachiro a scris:

ce inseamna "ieftin"? de exemplu vinzarea sub pretul de productie este evaziune fiscala.
in al doilea rind nu cred ca puteti evita plata TVA - exportul catre offshore (ce jurisdictie?) nu inseamna eliminarea TVA. dimpotriva - il achitati tot statului roman

Am mai discutat cu cineva multumesc era in felul urmator vand produsul pe piata cu un adaos de 10 lei per unitate pt acei 10 lei platesc profit.Insa era ca vand intreaga productie cu 1 lei adaos sau cu 1 ban catre offshore si asa reusesc sa platesc doar pt profitul de 1 leu impozitul de 16 %.Insa problema e ca marfa nu pleaca veci depozitele doar hartiile
Buna ziua,

Ma poate ajuta si pe mine cineva sa inteleg un concept.Eu sunt producator/importator in Romania de orice.Dar am o firma offshore vand marfa catre offshore ieftin (pt a nu plati impozit pe profit TVA etc)pe urma o revand inapoi in Romania fara a eporta efectiv marfa din Romania doar actele tranziteaza.
Acest lucru este legal?
Răspuns la discuția Mesaje Subliminale
Va multumesc pentru deranj

Stimata doamna eu am citit de la articolul 64 pana la 80 (Asigurarea informării corecte şi a pluralismului)
As mai avea o intrebare CNA-ul controleaza si site-urile de pe internet este vorba de reclama doar in acest domeniu fara radio sau televiziune.

Intreb pentru ca uitandu-ma la atributiile CNA-ului am vazut ca se refera la radio si televiziune.
A intrat si internetul in atributiile CNA?
Răspuns la discuția Mesaje Subliminale
horeabortan a scris:

Are cumva sens sa dezbatem si aspectul moral? Sugestia dumneavoastra incalca drepturi fundamentale. Ati auzit cumva ca in lume sa fie legala utilizarea mesajelor subliminale?

[ link extern ]

Ceva de genul vreau sa fac si eu in ceea ce priveste desenele din cate vad in statele unite se poate.
Ar mai fii mesaje care sa sugereze vizitarea cat mai des a site si implicit cresterea veniturilor in activitati de tipul pay per click
Buna ziua as avea o intrebare daca se poate doresc sa construiesc mai multe spoturi publicitare online in principal si as dori sa folosesc in ele si mesaje subliminale.De la semnale intermintente la scris mic la desene care sa sugereze achizitia unui anumit produs.
In ce conditii pot face asta legal