avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Companii offshore
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Companii offshore

Buna ziua,

Ma poate ajuta si pe mine cineva sa inteleg un concept.Eu sunt producator/importator in Romania de orice.Dar am o firma offshore vand marfa catre offshore ieftin (pt a nu plati impozit pe profit TVA etc)pe urma o revand inapoi in Romania fara a eporta efectiv marfa din Romania doar actele tranziteaza.
Acest lucru este legal?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:06, 26 Octombrie 2012
ce inseamna "ieftin"? de exemplu vinzarea sub pretul de productie este evaziune fiscala.
in al doilea rind nu cred ca puteti evita plata TVA - exportul catre offshore (ce jurisdictie?) nu inseamna eliminarea TVA. dimpotriva - il achitati tot statului roman
matahachiro a scris:

ce inseamna "ieftin"? de exemplu vinzarea sub pretul de productie este evaziune fiscala.
in al doilea rind nu cred ca puteti evita plata TVA - exportul catre offshore (ce jurisdictie?) nu inseamna eliminarea TVA. dimpotriva - il achitati tot statului roman

Am mai discutat cu cineva multumesc era in felul urmator vand produsul pe piata cu un adaos de 10 lei per unitate pt acei 10 lei platesc profit.Insa era ca vand intreaga productie cu 1 lei adaos sau cu 1 ban catre offshore si asa reusesc sa platesc doar pt profitul de 1 leu impozitul de 16 %.Insa problema e ca marfa nu pleaca veci depozitele doar hartiile
'Acest lucru este legal? "
NU !!!
Este evaziune
detaliati cu argumente juridice si nu cu impresii artistice. de preferat cu articole din legea 241/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pt marfa di import LUIZAION LUIZAION cum inregistrez tva pt marfa din import destinata revanzarii? platesc tva la marfa + adaos comercial, e foarte mult (vezi toată discuția)
Inchidere ii cu stoc de marfa, mutare pe srl bobemihai bobemihai Buna ziua. Sper sa pun intrebarile pe aria corecta. Am o interpindere individuala infiintata in 2010, ca activitate comert cu amanutul fara alimentare. Pe ... (vezi toată discuția)
Offshore animis animis Doresc sa aflu mai multe informatii despre offshore dar nu prea stiu unde sa caut. Am gasit in special informatii despre cum se infiinteaza un offshore. Ma ... (vezi toată discuția)