avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inchidere II cu stoc de marfa, mutare pe SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inchidere II cu stoc de marfa, mutare pe SRL

Buna ziua.
Sper sa pun intrebarile pe aria corecta.

Am o interpindere individuala infiintata in 2010, ca activitate comert cu amanutul fara alimentare.
Pe scurt am un magazin cu materiale de constructii, scule, unelte, electrice, plastice, chimice.

Cu noul cod fiscal vreau sa inchid acest II si sa-mi fac un SRL, am 2 angajati, vreau sa platesc 1% din incasari si sa scap de TVA. In momentul de fata sunt platitor de TVA.

Nu am probleme, am toate datoriile la stat platite la timp, nu am fost niciodata somat, am platit la greu TVA-uri si carti de munca.

Problema este ca acum am stoc de marfa scriptic 81.000 RON. Contabila mi-a zis ca daca vreau sa-mi fac srl trebuie sa vand marfa de pe II la SRL, asta inseamnand sa platesc TVA, 16% impozit pe venit si CAS, a facut un calcul si a zis ca in jur de 30.000 lei trebuie sa dau la stat.
Nu am banii astia sa-i platesc si vreau sa intreb daca se poate face ceva sa mai reduc stocul marfa, sau o metoda sa nu mai platesc asa mult.

Practic eu nu vreau sa scap de firma si sa fug din comert, nu am datorii, eu platesc totul la termen cu furnizorii. Pur si simplu vreau sa beneficiez de noul cod fiscal, sa trec pe SRL, eu nu fac mai mult de 65.000 euro venituri ca sa ma bage automat la 16%, ma incadrez cu 1%.
Doar vreau sa schimb firma, si pentru asta trebuie sa platesc sumele astea de bani.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
bobemihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: bobemihai , utilizator 13:55, 13 Ianuarie 2016
Urmati sfatul contabilei caci e bun si corect. Nu e alta solutie de a evita plata acelor sume la stat..
Am vorbit cu contabila mea si ea a facut un calcul si nu a stiut sa-mi explice de ce trebuie sa dau acele sume.

Eu am stoc de marfa fara adaos-ul meu comercial de 51.000 RON. Deci marfa pe care eu am cumparat-o de la furnizori, include TVA si nu are adaos comercial.

Am facut calcul ca imi vand marfa de pe II pe noul SRL cu adaos comercial de 1%. Asta inseamna: 51510 lei. Adica un profit de 510 lei.
La calculul asta contabila a zis ca o sa am un TVA de plata de aproape 10.000 lei!!
La care se mai adauga impozitul pe profit 16% inca 5.5 % si CAS.
Profitul fiind mic nu ma deranjeaza dar e problema de TVA.
Am intrebat-o de ce platesc TVA asa mult. Nu a stiut sa-mi explice de ce, doar a zis ca atat voi plati daca imi vand toata marfa de pe II pe SRL cu adaos comercial 1%.

Poate reuseste cineva sa ma lamureasca.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Companie neplatitoare de tva userSRL userSRL Buna ziua. Doresc sa deschid o firma de comert electronic si sunt cam nelamurit in ceea ce priveste TVA-ul. Daca am sa declar compania neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)