Buna ziua.
Sper sa pun intrebarile pe aria corecta.
Am o interpindere individuala infiintata in 2010, ca activitate comert cu amanutul fara alimentare.
Pe scurt am un magazin cu materiale de constructii, scule, unelte, electrice, plastice, chimice.
Cu noul cod fiscal vreau sa inchid acest II si sa-mi fac un SRL, am 2 angajati, vreau sa platesc 1% din incasari si sa scap de TVA. In momentul de fata sunt platitor de TVA.
Nu am probleme, am toate datoriile la stat platite la timp, nu am fost niciodata somat, am platit la greu TVA-uri si carti de munca.
Problema este ca acum am stoc de marfa scriptic 81.000 RON. Contabila mi-a zis ca daca vreau sa-mi fac srl trebuie sa vand marfa de pe II la SRL, asta inseamnand sa platesc TVA, 16% impozit pe venit si CAS, a facut un calcul si a zis ca in jur de 30.000 lei trebuie sa dau la stat.
Nu am banii astia sa-i platesc si vreau sa intreb daca se poate face ceva sa mai reduc stocul marfa, sau o metoda sa nu mai platesc asa mult.
Practic eu nu vreau sa scap de firma si sa fug din comert, nu am datorii, eu platesc totul la termen cu furnizorii. Pur si simplu vreau sa beneficiez de noul cod fiscal, sa trec pe SRL, eu nu fac mai mult de 65.000 euro venituri ca sa ma bage automat la 16%, ma incadrez cu 1%.
Doar vreau sa schimb firma, si pentru asta trebuie sa platesc sumele astea de bani.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
bobemihai , utilizator
13:55, 13 Ianuarie 2016