avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate allystar685

Activitate allystar685

Răspuns la discuția plata bona de ocazie
Vom negocia discounturi cu agentiile respective. Angajatii nu vor fi obligati sa apeleze la agentiile respective, insa daca vor dori, vor avea posibilitatea sa-si rezolve problema si in acest mod.

Este adevarat, nu firma va plati efectiv bona. Insa bona respectiva va veni la sediul nostru sa aiba grija de copil. Vom intermedia legatura dintre salariat si bona, sub acoperisul firmei. Prin urmare este absolut necesar sa fie totul ok si corect, mai ales plata bonei.

De aceea intrebam care ar fi varianta optima (daca exista asa ceva), avand in vedere ca acest serviciu este unul foarte dorit de unii dintre colegii nostri, insa desi avem multa bunavointa vrem sa fie si totul ok, sa nu fie riscurile mai mari decat binele facut...
Buna ziua,

Suntem o companie care doreste sa puna la dispozitia salariatilor o solutie pentru situatiile in care raman in "pana" si nu au cu cine sa isi lase copilul in zilele in care trebuie sa stea peste program din varii motive. Solutia este bona de ocazie, ceea ce ar insemna ca salaiatul nostru ar trimite o solicitare catre agentiile de babysitting cu care vom incheia parteneriat, acestea trimitandu-i o persoana care sa stea cu copilul.

Intrebarea mea este cum s-ar putea proceda cu plata in cazul in care se apeleaza la serviciile unei bone de ocazie, si se doreste evitarea platii la negru?
In problema pe care o ridic, intra cateva componente foarte importante:
1. bonele de ocazie vor fi furnizate de o agentie de plasare personal
2. fiind un serviciu cu caracter de ocazie, probabil ca bonele vor fi mereu altele de asemenea, in functie de momentul din zi in care sunt solicitate, etc
3. fiind furnizate de o agentie de plasare personal, trebuie platit atat comisionul agentiei, cat si onorariul bonei.

Este exlusa incheierea unui contract inte firma noastra si agentiile de bone, prin care compania sa plateasca un "abonament" lunar in baza caruia agentiile sa ne emita factura. Salariatul este cel care va suporta costurile bonei de ocazie.

Vrem sa evitam plata la negru, insa nu am reusit pana in momentul de fata sa gasim o solutie. Legea zilierilor nu se potriveste, si alte idei nu mai am...
Multumesc mult pentru eventualele idei/ solutii!
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Iertati-mi intrebarea putin stangace, insa vreau sa ma asigur ca inteleg corect: aceasta notificare este un mod de a anunta firma ca are ultima sansa sa imi plateasca banii pe cale amiabila, nu?
Si daca nu raspunde la aceasta notificare prin plata onorariului, abia atunci pot incepe demersurile legale. Am inteles bine?

Multumesc!
Buna ziua,

Am lucrat la o firma care activeaza in domeniul consultanta HR (recrutare, training), pana in data de 13 oct. 2010. Pentru ca firma avea dificultati financiare, am decis sa inchei aceasta colaborare. In momentul de fata am de recuperat onorariul aferent lunii septembrie, si ma intereseaza care ar fi demersurile legale pentru a-mi recupera banii.
- mentionez ca am venit la serviciu zilnic (exact ca in situatia unui CIM), singura diferenta fiind forma de colaborare (dr. de autor).
- mai mentionez ca onorariul lunar era unul fix, stabilit prin contract, si nu variabil

In momentul in care am plecat, am obtinut de la proprietara firmei o hartie scrisa, cu semnatura ei, prin care se angaja ca pe data de 6 decembrie fix, sa imi vireze banii restanti. Daca acest lucru nu se intampla, ce trebuie sa fac mai departe (inteleg ca problema mea nu intra sub incidenta dreptului muncii si nici a ITM-ului).

Care ar fi onorariul unui avocat pt asa ceva?
Multumesc