avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate mariami

Activitate mariami

Multumesc pentru raspuns.
Nu a fost facut nimic scris intre frati. Este Legala aceasta promisine de vanzare fara ca Mama mea sa fie instiintala si sa isi dea acordul?
Titlurile de proprietate in comuna respectiva nu au fost emise inca. Cireasa de pe tort e ca reprezentantul Societatii comerciale este acelasi topograf care se ocupa cu eliberarea titlurilor de proprietate, deci oricum tot la mila lui ajunge in orice directie.
Terenurile in pricina au fost inregistrate in numele mamei la APIA de mai bine de zece ani, iar anul acesta a aparut aceasta dubla inregistrare si ... totul e cumva in aer. Nu stim cum sa abordam problema.

VA ROG sa ne indrumati.
Buna ziua,

VA rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.

Am inteles ca din momentul in care a fost facuta impartirea terenurilor primire ca urmare a succesiunii, aproximativ 10 ha, dupa revolutie a fost facuta o intelegere fraternala intre Mama si fratele ei, beneficiarii de drept ai acestor parcele in urmatorul mod:
- Fratele, va ramane in casa parinteasca si va avea parcelele mai mici din apropierea satului .
- Mama va avea 7 parcelele cu suprafata mai mare care pot fi arendate.

Ca urmare a acestei intelegeri, parcele alocate mamei eu fost date in lucru la diferite asociatii pe parcursul anilor, in functie de evolutia locala. Ultima intelegere de acest gen a inceput in anul 2005 si de care Mama a fost foarte multumita.

Am luat la cunostiinta, eu saptamana trecuta, Mama cu doua saptamani inainte, ca fratele dansei, a incheiat in anul 2013 o promisiune bilaterala de vanzare cumparare privind partea lui de parcele, aproximativ 5 ha. Acest act s-a incheiat fara instiintarea si acordul mamei mele. Prin urmare reprezentantul parti promitent cumparatoare a intrat in posesia terenurilor fratelui si etic ar trebui sa respectati intelegerile anterioare. Puteti sa ma lamuriti care e situatia legala , daca actul carea fost incheiat intre fratele mamei si aceasta societate comerciala da dreptul acestei societati sa intre si sa foloseasca terenurile folosite de Mama mea de mai bine de 10 ani prin premisa ca nu a fost facuta nici o intelegere scrisa asupra acestui aspect? Doresc sa mentionez ca nu exista titluri de proprietate emise si asta a fost unul din motivele pentru care nu s-a mers mai departe cu clarificarea legala asupra terenurilor.

Mama a facut aceasta descoperire cand arendasul pe care l-a foslosit de mai bine de 10 ani a sunat-o ca cei de la Apia sustin ca aceste terenuri sunt inregistrate dublu sub nume diferite.

Va rog sa ma lamuriti daca terenurile care au fost date mamei pot fi date in folosinta unei trete persoane fara acordul mamei?

Nerespectarea intelegerii fraternale anteriare si luarea atitudinii ca societatea comerciala prin reprezentant este coproprietar al 1/2 din toate parcelele si incepe folosirea acestora fara a avea vreu acord din partea mamei, dupa doi ani de la semnarea contractului intre societatea comerciala si fratele mamei care s-a facut fara aducerea la cunostiina mamei, dar la aproape 20 ani dupa intelegerea fraternala pune semne de intrebare asupra bunavointei cu care a fost abordata aceasta situatie. Mama se simte pacalita.

VA rog sa ma ajutati sa inteleg care este situatia si ce masuri sunt de luat.

Cu respect,

Multumesc.

Multumesc, tatal nu a cerut drept de vizitare, dar pana acum de cate ori a vrut s-au intalnit si vazut, de asemenea si telefonic au pastrat o oarecare comunicare. Si imi era teama sa nu ma poata impiedica in vreun fel... ca am trecut prin suficiente si nu mai vreau piedici. Multumesc mult.
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati sa inteleg ce am de facut in cazul meu. Cazul este urmatorul: sunt divortata de 3 ani si am o fetita din prima casatorie, acum incepem o familie cu un englez. deocamdata locuim in Romania, dar nu se stie in viitor daca vom ramane in tara. Odata casatorita pot pleca cu copilul sa locuiesc in alta tara? Mentionez ca prin sentinta de divortminora imi este incredintata integral, totusi tatal avnd obligatia de a plati pensie alimentara."desfacerea casatoriei din culpa comuna si ... incredinteaza la reclamanta spre crestere si educare minora.Paratul avand obligatia de a plati reclamantei pensie alimentara de xx pana la majoratul copilului". Pentru a calatori nu am nevoie de consimtamantul lui, dar care e situatia in care ne-am hotari sa plecam in alta tara?

Multumesc mult pentru ajutor.