avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie cu un expat, pot pleca cu copilul meu sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie cu un expat, pot pleca cu copilul meu sa locuim impreuna in EU?

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati sa inteleg ce am de facut in cazul meu. Cazul este urmatorul: sunt divortata de 3 ani si am o fetita din prima casatorie, acum incepem o familie cu un englez. deocamdata locuim in Romania, dar nu se stie in viitor daca vom ramane in tara. Odata casatorita pot pleca cu copilul sa locuiesc in alta tara? Mentionez ca prin sentinta de divortminora imi este incredintata integral, totusi tatal avnd obligatia de a plati pensie alimentara."desfacerea casatoriei din culpa comuna si ... incredinteaza la reclamanta spre crestere si educare minora.Paratul avand obligatia de a plati reclamantei pensie alimentara de xx pana la majoratul copilului". Pentru a calatori nu am nevoie de consimtamantul lui, dar care e situatia in care ne-am hotari sa plecam in alta tara?

Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: mariami , utilizator 19:30, 27 Noiembrie 2010
Daca tatal si-a cerut bdrept de vizita nu aveti voie fara acordul lui in rest santeti libera sa o luati si fara acceptul tatalui doar aratand la Vama sentinta de divort.
si nu uitati el are aceleasi drepturi ca si dvs.
Puteti pleca linistita.Daca tatalui i s-a stabilit dreptul de a vizita copilul nu are decat sa-l viziteze in orice tara v-ati duce.
Nu aveti nevoie de consimtamantul sotului nici daca doriti sa plecati din tara in calatorie si nici daca doriti sa va stabiliti intr-o alta tara cu minorul.
Aveti nevoie la iesirea din tara, de hotararea prin care minora v-a fost incredintata spre crestere si educare legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila- in original si pasaport pentru minor.

Multumesc, tatal nu a cerut drept de vizitare, dar pana acum de cate ori a vrut s-au intalnit si vazut, de asemenea si telefonic au pastrat o oarecare comunicare. Si imi era teama sa nu ma poata impiedica in vreun fel... ca am trecut prin suficiente si nu mai vreau piedici. Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu minor Mariana_Cora Mariana_Cora Buna ziua! In urma divortului, minorul mi-a fost incredintat mie. Recent am gasit un loc de munca in strainatate si am vrea sa plecam acolo. Am vorbit cu un ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)
Sunt divortata cu doi minori incredintati mie lacramioaramaria lacramioaramaria buna ziua,sunt divortata si am in custodie doi minori,as vrea sa stiu daca pot sa plec cu ei in alta tara fara acordul tatalui si in caz ca vreau sa ma ... (vezi toată discuția)