avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt divortata cu doi minori incredintati mie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt divortata cu doi minori incredintati mie

buna ziua,sunt divortata si am in custodie doi minori,as vrea sa stiu daca pot sa plec cu ei in alta tara fara acordul tatalui si in caz ca vreau sa ma casatoresc in alta tara sa ma stabilesc acolo am nevoie de vreun acord din partea lui in privinta copiilor?mentionez ca sentinta este definitiva si irevocabila.multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:55, 27 Octombrie 2010
daca nu si-a stabilit printr-o hotarare separata dreptul la vizita si de a avea legaturi personale cu minorul nu ai nevoie de acordul lui si el nu poate face nimic sa te impiedice sa pleci cu copilul din tara
Din ce ziceti puteti iesi din tara cu minorii.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui in conditiile in care minorii va sunt incredintati prin hotarare definitiva si irevocabila.
Aveti nevoie la parasirea tarii de hotararea legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila" in original si pasapoarte individuale pentru fiecare dintre cei doi minori.
Daca minorii v-au fost incredintati dvs. prin hotarare, nu aveti nevoie de acordul tatalui pt a pleca din tara.
Dreptul de a avea legaturi personale cu minorii, nu puteti sa il opriti sa il aiba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters132975 ContSters132975 poate pleca in strainatate mama, dupa ce a obtinut hot de divort, impreuna cu copilul? trebuie si acordul tatalui daca fetita a fost incredintata mamei? (vezi toată discuția)
Traducere hotarare divort anyany_34 anyany_34 Buna ziua. Am divortat in 2010. In Hot. de divort scrie ca fostul este de acord sa imi incredinteze copilul spre crestere si educare. Are dreptul la vizita la ... (vezi toată discuția)