buna ziua,sunt divortata si am in custodie doi minori,as vrea sa stiu daca pot sa plec cu ei in alta tara fara acordul tatalui si in caz ca vreau sa ma casatoresc in alta tara sa ma stabilesc acolo am nevoie de vreun acord din partea lui in privinta copiilor?mentionez ca sentinta este definitiva si irevocabila.multumesc mult.
daca nu si-a stabilit printr-o hotarare separata dreptul la vizita si de a avea legaturi personale cu minorul nu ai nevoie de acordul lui si el nu poate face nimic sa te impiedice sa pleci cu copilul din tara
Nu aveti nevoie de acordul tatalui in conditiile in care minorii va sunt incredintati prin hotarare definitiva si irevocabila.
Aveti nevoie la parasirea tarii de hotararea legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila" in original si pasapoarte individuale pentru fiecare dintre cei doi minori.
Daca minorii v-au fost incredintati dvs. prin hotarare, nu aveti nevoie de acordul tatalui pt a pleca din tara.
Dreptul de a avea legaturi personale cu minorii, nu puteti sa il opriti sa il aiba.
Divort
ContSters132975
poate pleca in strainatate mama, dupa ce a obtinut hot de divort, impreuna cu copilul? trebuie si acordul tatalui daca fetita a fost incredintata mamei? (vezi toată discuția)