avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Traducere hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Traducere hotarare divort

Buna ziua. Am divortat in 2010. In Hot. de divort scrie ca fostul este de acord sa imi incredinteze copilul spre crestere si educare. Are dreptul la vizita la adresa noastra cat si prin luarea minorului la adresa sa..desi niciodata nu a facut acest lucru...pt ca nu a vrut. Noi ne-am hotarat sa ne mutam intr-o alta tara unde sa incepem o noua viata. I-am facut pasaport fetitei mele. Nu a fost nevoie de semnatura tatalui. Acum intrebarea mea este daca e nevoie sa traduc aceasta Hotarare de divort in limba tarii in care ne vom stabili. Tradusa, legalizata si cineva imi spunea sa obtin pe ea si Apostila de la Haga, pt mai multa siguranta. Adica, ma gandesc sa nu am probleme cand mai vin inapoi in vizita, sau sa nu se trezeasca fostul sa faca ceva legal contra mea...nu ca i-ar pasa...ci din rea vointa. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:42, 29 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, dacă aveţi acea hotărâre, cu ştampila "definitivă şi irevocabilă" pusă pe ultima pagină, puteţi ieşi din ţară liniştită cu ea, nu este necesară nici o traducere. Poate aveţi nevoie de ea tradusă şi legalizată dacă vreţi rezidenţă în ţara în care vreţi să vă stabiliţi, dar nu trebuie să vă faceţi griji privind trecerea graniţei.
Pentru ca să vă poate opri, tatăl ar trebui să ceară în instanţă autoritatea părintească comună, deci aţi fi chemată în judecată.
Da, am stampila definitiva pe hotararea judecatoreasca. Sper sa nu avem alte probleme. Multumesc frumos.

As putea face ceva ca sa nu ma dea in judecata?? Adica nu stiu...ma refer daca as obtine Apostila de la Haga pe Hotararea de divort, il pot impiedica cumva?? Cum v-am mai spus din rea vointa ar face orice ca sa ne impiedice sa plecam....
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
anyany_34, utilizator
Dreptul la justiţie e dreptul fiecărui cetăţean, prevăzut de art. 21 din Constituţia Romaniei.
E dreptul lui să vă împiedice, chiar dacă nu se ocupă de copil.Dvs. trebuie să vă adunaţi dovezi privind neglijenţa tatălui faţă de copil, pentru a păstra autoritatea unică pe care o exercitaţi, în fapt şi în drept , acum. O schimbare poate avea loc numai în urma unui proces iniţiat de el, despre care veţi afla din timp, dacă va fi vreodată şi este un proces de durată. Dvs. dacă plecaţi acum şi vă stabiliţi legal în altă ţară, obţineţi acte de rezidenţă pentru dvs. şi copil, domiciliul copilului va fi în acea ţară şi, chiar în ipoteza improbabilă că ar obţine autoritate părintească comună, tatăl nu poate împiedica circulaţia copilului din Romania spre domiciliul său, certificat, din ţara X în care vă veţi fi stabilit.
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate cu copil minor julius.jr julius.jr va multumesc ca existati! Problema mea este urmatoarea:-Sint divortata si am un copil de 5 ani.La divort tatal nu a ridicat pretentii asupra copilului de nici ... (vezi toată discuția)
Declaratie pasaport si procura trecere frontiera minor lilianateo lilianateo Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in leg cu urmatoarea problema: Vreau sa plec in Spania cu fiul meu minor, la tatal sau care lucreaza acolo. Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt divortata cu doi minori incredintati mie lacramioaramaria lacramioaramaria buna ziua,sunt divortata si am in custodie doi minori,as vrea sa stiu daca pot sa plec cu ei in alta tara fara acordul tatalui si in caz ca vreau sa ma ... (vezi toată discuția)