Fostul a aflat intre timp ca vrem sa plecam..si ne " transmite "( prin intermediul cunostintelor comune ) ca o sa ne pregateasca o "surpriza" la granita..cand o fii sa plecam. Intrebarea mea este : Ce anume ar putea face? Pentru ca am inteles de la Pasapoarte si de la dv. ca pot sa trec linistita granita in baza Hotararii Judecatoresti care este definitiva si irevocabila..cu stampila aceea mare pe ultima foaie..cu tot.. ?? Si va mai intreb inca o data daca e nevoie sa pun Apostila pe Hotararea Jud. in original..?? Si daca e nevoie si certificatul copilului sa il apostilez, traduc, legalizez ..tot ce trebuie sa nu avem probleme ..Sunt suficiente aceste masuri ? La ce ma pot astepta in plus din partea tatalui ?? Ar putea sa ne intarzie plecarea daca incepe un proces? Adica daca ma da in judecata intre timp, eu as mai putea pleca cu copilul din tara chiar daca procesul ar fii unul de lunga durata?? Multumesc.
Martonze a scris:
Dreptul la justiţie e dreptul fiecărui cetăţean, prevăzut de art. 21 din Constituţia Romaniei.
E dreptul lui să vă împiedice, chiar dacă nu se ocupă de copil.Dvs. trebuie să vă adunaţi dovezi privind neglijenţa tatălui faţă de copil, pentru a păstra autoritatea unică pe care o exercitaţi, în fapt şi în drept , acum. O schimbare poate avea loc numai în urma unui proces iniţiat de el, despre care veţi afla din timp, dacă va fi vreodată şi este un proces de durată. Dvs. dacă plecaţi acum şi vă stabiliţi legal în altă ţară, obţineţi acte de rezidenţă pentru dvs. şi copil, domiciliul copilului va fi în acea ţară şi, chiar în ipoteza improbabilă că ar obţine autoritate părintească comună, tatăl nu poate împiedica circulaţia copilului din Romania spre domiciliul său, certificat, din ţara X în care vă veţi fi stabilit.