avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua!
Am divortat iar copilul de un an si jumatate mi-a fost incredintat(dar nu definitiv). Vreau sa ma stabilesc in alta tara impreuna cu copilul. Ce trebuie sa fac pentru a nu avea probleme cu fostul sot care s-ar putea sa nu fie de acord cu acest lucru.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 15:19, 27 Mai 2011
buna ziua.
daca procesul de divort si incredintare minor s-a finalizat, trebuie sa legalizati hot. j. si sa o investiti cu formula definitiva si irevocabila.
daca cealalta parte a facut apel sau recurs, va trebui sa asteptati finalizarea procesului . pana la ramanerea definitiva a hj nu puteti pleca din tara cu minorul, fara acceptul in scris al tatalui sau.
daca hotararea ramane definitiva, cum vom proceda cu vizitele?
Pentru a parasi tara aveti nevoie de acordul sotului exprimat intr-o procura speciala.
Nu stiu daca am inteles bine. Nu pot parasi tara cu copilul decat cu acordul sotului, chiar daca copilul mi-a fost incredintat si hotararea e definitiva?
Va multumesc1
Da ati inteles bine chiar daca aveti minorii incredintati, aveti nevoie de acordul sotului. Prin divort tatal nu isi pierde calitatea de parinte, ci doar pe cea de sot. Iar legea prevede pentru minori acordul parintilor in situatia in care acestia calatoresc in afara granitelor tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca hotararea de divort este definitiva si incredintarea minorilor este definitiva? adriana niculescu adriana niculescu As avea si eu o intebare? Prin horararea de divort se stabileste si cui raman copii spre crestere si educare si programul de vizita al celuilalt sot. Se ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor de 7 ani dupa divort mamica_1 mamica_1 Buna ziua, Am divortat in 2008 si am primit o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare catre mama a minorului. Custodia nu este comuca, imi ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters132975 ContSters132975 poate pleca in strainatate mama, dupa ce a obtinut hot de divort, impreuna cu copilul? trebuie si acordul tatalui daca fetita a fost incredintata mamei? (vezi toată discuția)