s-a deschis dosar de daune si mi-au comunicat printr-o hartie ca nu platesc pentru ca daunele sunt ne complementare.
mai am o intrebare, daca ii dau in judecata, si imi repar intre timp stricaciunile la masina, mai pot sa cer in judecata pretul unei reparatii pentru care nu am hartii, ci numai un deviz dela un service ?
cei de la asigurare. am mers cu vinovatul si am completat constatarea, a recunoscut ca e de vina.
de la asigurari a venit o hartie ca vor face verificari si dupa aia o hartie ca refuza dosarul, ca daunele de la masini nu se potrivesc. eu am martori ca s/a intamplat accidentul si recunoaste si vinovatul.
va rog sa ma ajutati cu o intrebare. firma de asigurari rca a celui care mi-a lovit masina nu plateste, sustine mincinos ca nu s-a intamplat acidentul. nu m-au trimis la service sa-mi faca calculul daunelor. am inteles ca pot sa-i dau in judecata - dar ce suma sa cer? imi fac eu un calcul ? dar daca repar masina, pot sa cer suma cheltuita ? va multumesc mult de tot.
O situatie incredibila, dupa parerea mea, la proba de dreptul familiei:
Cerinta din subiect este sa formulam concluzii scrise, pe fondul cauzei, pentru reclamanti, iar rezolvarea cerintei, in baremul de corectare, este ca trebuia sa cerem respingerea cererii ca inadmisibila.
Deci eu, ca avocat, trebuie sa ma prezint in fata instantei, pe fond, si sa cer respingerea propriei mele cereri ca inadmisibila ?!!!!!!
Aceeasi situatie la speta a doua - dupa ce clienta, parata in procesul de divort, face anumite sustineri si cereri in fata instantei, cerinta din barem este ca eu, in calitate de avocat al acesteia, sa cer instantei prin concluzii scrise sa califice aceste sustineri ca fiind facute in frauda legii si inadmisibile.