vreau sa rambursez anticipat un credit si desi legea spune ca incepand cu 21.06.2010 toate comisioanele care incalca ordonanta de urgenta data de guvern in aceasta luna sunt nule de drept, banca insista sa platesc un comision mai mare.
cum pot sa-i oblig sa nu-mi puna un comision mai mare de 1%.
mentionez ca am un credit contractat in 2004 si este cu rata fixa.
Am facut o adresa catre asociatia de locatari si n-a vrut s-o primeasca. mi-a inchis usa in nas strigand "lasa-ma ba in pace"
L-am intrebat care este orarul asociatiei ca nu este afisat jos si mai rau s-a enervat.
Cum fac sa-i ajunga adresa? prin posta sau insotit de politistul care apartine de noi?
Am vorbit cu el, nici nu s-a pus vorba sa-si puna papucii in picioare. Dar sa mai mearga cu mine sus. Si deasemenea am "testat" terenul vazand sus pe terasa, cel putin 3-4 antene de jos, din fata blocului. In jurul meu toate blocurile sunt pline de antene. Nu exista o lege sa-mi interzica si deasemenea nici hotarare in cadrul administratiei de locatari. Nu stiu ce ar mai fi trebuit testat...
Chiar nu m-am gandit ca presedintele nu vrea.
Din ce stiu, conform planului de urbanism, nu prea ai voie sa-ti pui antena pe fatada blocului, nu pe terasa blocului.
Am o problema si nu stiu cum s-o rezolv.
Am incheiat un contract pe 2 ani cu o firma de televiziune prin satelit. Datorita faptului ca nu am vedere spre sud, mai exact spre sateliti, instalatorul mi-a spus ca-mi va functiona doar daca o pun pe bordura de pe terasa blocului. Problema este ca presedintele blocului, cel care tine cheile, nu imi perimite accesul pe terasa pe motiv ca el nu mai permite instalarea de antene sau alte cabluri pe terasa blocului. Cand i-am spsu ca mai sunt antene pe terasa, bazandu-ma pe acest fapty am facut contractul, mi-a raspuns ca nu este treaba mea.
Care ar fi demersurile legale pt a avea acces la terasa blocului, pt ca nu vreau sa platesc un abonament de 2 ani de zile fara sa-l folosesc. Pana la urma, nu este vorba de bani, ci consider ca este dreptul meu sa pot folosi terasa blocului deoarace am cota indivizibila acolo si platesc lunar cotizatia pe acest spatiu.
Am si eu o problema legata de Medicina muncii.
Sotia mea este in concediu de lauzie, acel concediu de 126 de zile.
Pe luna Ianuarie si noi si doctorul de familie am uitat de concediul medical si nu l-am ridicat.
Acum am inteles ca daca are intrerupere in concediu de lauzie nu mai beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului.
Pe de alta parte am gasit ORDINUL 399 din 16 Iulie 2004 care spune la ANEXA 3 paragraful C) citez:
Se pot elibera si la o data ulterioara certificate de concediu medical:
-In caz de sarcina si lauzie;
etc.
Conform acestei legi, doctorul de familie mai poate sa-mi elibereze certificatul de concediu medical pe luna Ianuarie anul acesta?