avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Antena satelit pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Antena satelit pe bloc

Buna ziua,

Am o problema si nu stiu cum s-o rezolv.
Am incheiat un contract pe 2 ani cu o firma de televiziune prin satelit. Datorita faptului ca nu am vedere spre sud, mai exact spre sateliti, instalatorul mi-a spus ca-mi va functiona doar daca o pun pe bordura de pe terasa blocului. Problema este ca presedintele blocului, cel care tine cheile, nu imi perimite accesul pe terasa pe motiv ca el nu mai permite instalarea de antene sau alte cabluri pe terasa blocului. Cand i-am spsu ca mai sunt antene pe terasa, bazandu-ma pe acest fapty am facut contractul, mi-a raspuns ca nu este treaba mea.

Care ar fi demersurile legale pt a avea acces la terasa blocului, pt ca nu vreau sa platesc un abonament de 2 ani de zile fara sa-l folosesc. Pana la urma, nu este vorba de bani, ci consider ca este dreptul meu sa pot folosi terasa blocului deoarace am cota indivizibila acolo si platesc lunar cotizatia pe acest spatiu.
Cel mai recent răspuns: goppo , utilizator 22:14, 26 Ianuarie 2009
Faceti o adresa scrisa in acest sens asociatiei de proprietari, apoi o plangere la politie si apoi probabil instanta.
Multumesc mult

O intrebare, "adresa scrisa" este o cerere sau o instiintare? Este ceva tip? Ce ar trebui sa contina sa fie corect din pct de vedere legal?

Opinia mea este ca inainte de a incheia contractul trebuia sa "testati' un pic terenul. De ce spun acest lucru? O fi avand el presedintele niste "antecedente" cu vre-un iubitor de televiziune, dar nu trebuie generalizat. Vorbiti cu el, mergeti impreuna pe terasa, luati si pe cel care trebuie sa va instaleaza antena, convingeti-l ca odata montata antena, doi ani nu mai calcati pe-acolo. In general oamenii se feresc de a permite accesul pe terasa - cu toate ca este o ingradire a dreptului la proprietatea comuna, din cauza deteriorarii hidroizolatiei terasei.
Daca presedintele va refuza categoric, este necesar intr-adevar sa intocmiti o adresa scrisa, de mana - nu este formular tipizat, in care soliciati sa va permita accesul pe partea dvs. de cota-parte indiviza de proprietate comuna. Luati-va angajamentul ca nu ve-ti deteriora terasa, ca nu ve-ti produce pagube. Daca primiti un raspuns negativ, alta cale nu este decat instanta. Politia nu se prea "baga" in chestii de genul acesta, dar depinde cum puneti problema...
Am vorbit cu el, nici nu s-a pus vorba sa-si puna papucii in picioare. Dar sa mai mearga cu mine sus. Si deasemenea am "testat" terenul vazand sus pe terasa, cel putin 3-4 antene de jos, din fata blocului. In jurul meu toate blocurile sunt pline de antene. Nu exista o lege sa-mi interzica si deasemenea nici hotarare in cadrul administratiei de locatari. Nu stiu ce ar mai fi trebuit testat...
Chiar nu m-am gandit ca presedintele nu vrea.
Din ce stiu, conform planului de urbanism, nu prea ai voie sa-ti pui antena pe fatada blocului, nu pe terasa blocului.

Multumesc pt raspuns
Va salut,
Nu stiu ce sa va mai zic. In masura in care am stiut, v-am raspuns. Deci va ramane sa incercati pe cale oficiala... In mod normal, mai ales ca ziceti ca mai sunt antene pe bloc, trebuie sa va dea voie, altfel se cheama discriminare sau pur si simplu rea vointa. Faceti scris, cu raspunsul negativ (sper ca este consecvent) puteti sa atacati problema, asa cum v-a indrumat dl avocat, eventual in instanta sa cereti si niste despagubiri acolo, pentru ca s-ar putea sa dureze treaba si dvs. nu beneficiati de abonament in toata aceasta perioada...
Va doresc mult succes!

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)
Antena telefonie mobila - conditii montare pe bloc enescualexandru enescualexandru Cum trebuie sa procedaz cand pe 01.04.2016 te trezesti cu o firma care urca pe terasa etajului 4, fara acordul meu toate cele necesare pentru instalarea unei ... (vezi toată discuția)
Montare antena tv pe terasa blocului alinachi alinachi Buna ziua, doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)