avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Antena telefonie mobila - conditii montare pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Antena telefonie mobila - conditii montare pe bloc

Cum trebuie sa procedaz cand pe 01.04.2016 te trezesti cu o firma care urca pe terasa etajului 4, fara acordul meu toate cele necesare pentru instalarea unei antene pentru o firma de telefonie mobila. La intrebarile sotiei s-a primit raspunsul ca fostul administrator a dat acordul in baza acordurilor vecinilor. Am vorbit cu cativa vecini, ei nu-si aduc aminte sa fi semnat pentru asa ceva. Cu toate ca terasa se considera comuna ( nu stiu de ce , vecinii mei de la etajele inferioare necontribuind la curateniasau repararea ei), ma intreb care este dreptul lor sa dea o semnatura? Deci cum trebuie sa procedez deoarece nu doresc aceasta antena.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 10:47, 4 Aprilie 2016
Montarea antenelor se poate face numai cu acordul proprietarilor direct afectati, in speta cei de la ultimul etaj.
In al doilea rand administratorul nu are in atributii acordarea vreunui drept unui tert ci numai presedintele.
Prin urmare solicitati firmei si presedintelui acordul pentru montarea antenei dat de proprietarii de la ultimul etaj.
Nu lasati firma sa isi monteze echipamentele, apelati la politie daca este cazul ptr oprirea lucrarilor.
Mobilizati si restul de vecini pentru blocarea lucrarii.
De acord. Ei au probabil o autorizatie de constructie. Cum pot eu sa-i opresc?
1-Terasa este parte comuna
2-Conform dispozitii in vigoare partea comuna poate fi exclusiv utilizata prin acordul asociatiei de proprietari si prin incheierea de contract de inchiriere
3-
vecinii mei de la etajele inferioare necontribuind la curatenia sau repararea ei),

Conform dispozitii in vigoare intretinerea si reparatia partii comune intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care executa lucrarile necesare,c/v acestora fiind repartizata tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
Nu are relevanta curatenia de pe terasa cu inchirierea acesteia
4-Clarificati problema cu presedintele de asociatie care este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari
5-@cyan a scris
apelati la politie daca este cazul ptr oprirea lucrarilor
. Pentru instalare antena,nu apelati la politie care nu are competenta sa se implice in astfel de spete
Terasa este parte comuna, astfel incat este permisa prin lege degradarea ei, a apartamentelor de sub ea, si este tomberonul de gunoi a celorlalti locatari doar penytu ca este parte comuna,Cei de la etajele inferioare, care sunt de ex inundati, au toate drepturile sa ceara despagubiri pentru ca proprietatea lor a fost degradata.
Politia locala mai precis, poate verifica legalitatea si conditiile eliberarii autorizatiei de constructie in conditiile in care mai multi proprietari afirma ca nu au semnat niciun acord ptr montarea antenei.
Trebuie sa existe hotarare AG ptr montare si in mod deosebit acordul proprietarilor direct afectati de la ultimul etaj.
Situatia trebuie clarificata cu presedintele AP.
Solicitati firmei ss va prezinte documentele care au stat la baza emiterii autorizatiei, daca sunt semnaturi in fals se poate ajunge in penal.

Alte discuții în legătură

Montare antena tv pe terasa blocului alinachi alinachi Buna ziua, doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ... (vezi toată discuția)
Antene montate pe bloc proprietate cu 3 scari, acordul locatarilor daduraulica daduraulica A fost montata pe bloc, o antena pentru firma rds/rcsin ..in 2007,..in baza unui contract ( nu tocmai ..la vedere..) Au trecut 8 ani de la montarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosire a acoperisului cami30 cami30 Locuim in acest bloc de 6 ani iar cand ne-am mutat blocul avea deja construit un fel de pod din lemn cu acoperis de tabla, acoperis la care nu am acces si nici ... (vezi toată discuția)