Pot incheia un contract de prestari servicii intre firma mea si angajatul ? Trebuie neaparat si carte de munca ?
Daca inchei contr prest servicii trebuie sa platesc ceva la stat ?
Am intrat intr-o belea cu ceva angajati si nu mai vreau sa musc inca odata . Nu pot sa le asigut salariul minim pentru ca nu pot asigura nici lucrarile cand vor fi....
Sunt administrator la o firma de amenajari interioare .Sunt microintreprindere 3% . Am 2 angajati sau cel putin credeam,care m-au tras pe sfoara aliindu-se cu proprietarul si beneficiarul lucrarii. Angajatii au salariul minim pe economie si bonusuri,ma port foarte frumos cu ei si ii respect dar se pare ce i-am respectat prea mult..Beneficiarul lucrarii i-au prostit si ei au crezut ca au prins pe Dumnezeu de picior luand lucrarea la negru.
Intrebarile mele sunt :
1 ce pot sa fac cu acesti angajati ? (nu mai vor sa vina la lucru)
2 Daca angajez alti muncitori pot sa le scriu un contract de ordine interioara ca si cum in caz ca nu am lucrari ,respectivii angajati nu primesc bani, iar daca angajatul se aliaza cu beneficiarul ajungand la o intelegere pentru a ii muncii la negru , sa se intample acelasi lucru .
Cum se compune acest regulament de ordine interioara ? In instanta se ia in considerare ?
Va multumesc anticipat. Imi pare bine ca am gasit acest site