Daca sesizez instanta de judecata,trebuie sa o sesizez unde am eu domiciliul adica in Cj,iar firma este din Sj iar eu am lucrat la punctul de lucru din Sm.Eu trebuie sa sesizez instanta din Cj?Daca se deschide caz trebuie sa imi platesc un avocat sau imi dau ei unul din oficiu?Daca pierd cumva cazul dupa aceia nu trebuie sa platesc eu cheltuelile judecatoresti???
Buna,iara am nevoie un pic de ajutor.Azi am fost la sediu,patroana nu a fost acolo dar mi-a lasat actele la o caserita,care ne dadea si salariile.Mi-au dat o hartie mai bine zis decizia in care imi scrie data de inceput si data de sfarsit cat am lucrat la ei.Contractul a fost desfacut conform art.55 lit bC.M.Sper ca aceasta hartie este buna si nu mai trebuie sa imi dea alta.Carnetul de munca este deja la mine de mai demult.Insa la bani mi-a dat numai 350 de lei pe 15 zile lucratoare.Pe luna primeam 700 dar in contract este trecut un net de 600.Am avut c.o. 10 zile care nu mi-au fost platite.Pot cumva sa recuperez banii aceia de la ea.Singura dovada ce o am de la ei cu salariu de 700 este o hartiuta alba pe care scrie cat am scos la avans si cat mi sa dat atuncea in mana.Nu are semnatura nimanui pe el,este doar scrisul de mana ce poate fii doveditor.Ce solutii imi propuneti ca sa recuperez si banii cuveniti pe c.o????
Va multumesc mult pentru raspunsuri.Daca nu vrea sa imi acorde ceva dintr-e aceste beneficii ce demersuri pot sa fac pt a le obtine?Mentionez ca c.i.m nu a fost semnat de mine personal.Imi puteti spune si articolele in care sunt scrise aceste lucruri?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Ce acte trebuie sa imi dea angajatorul dupa ce am demisionat,cu acordul partilor, si cererea de demisie a fost acceptat? Si in ce termen trebuie sa imi acorde renumeratia?In aceasta renumeratie intra si c.o. ce nu a fost scos,si bonurile de pe ultima luna?
Buna ziua,lucrez din august la o firma de depozit alimentare din luna august anul curent.Nu am semnat contract de munca si singura copie mi sa dat a unui contract de munca valabila pe o luna,care nu a fost semnata de mine dar totusi la sfarsit apare o semnatura.....care mi-a trebuit pentru a-mi inchide cartea de munca la somaj.Ce pot sa fac in acest caz daca vreau sa demisionez de la firma si ei nu vor sa imi accepte demisia la zii?Ce drepturi am eu ca si angajat?