avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce hartii trebuie sa imi dea angajatorul daca am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce hartii trebuie sa imi dea angajatorul daca am demisionat de comun acord,conform noi legislatii??? URGENT

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Ce acte trebuie sa imi dea angajatorul dupa ce am demisionat,cu acordul partilor, si cererea de demisie a fost acceptat? Si in ce termen trebuie sa imi acorde renumeratia?In aceasta renumeratie intra si c.o. ce nu a fost scos,si bonurile de pe ultima luna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 31 Martie 2012
Cartea de munca
adeverinta care sa dovedeasca perioada de angajare
renumeratia pe zilele lucrate din ultima luna
contravaloarea concediului de odihna proportional cu perioada lucrata in ultimul an.
robi_gyongyi10 a scris:

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Ce acte trebuie sa imi dea angajatorul dupa ce am demisionat,cu acordul partilor, si cererea de demisie a fost acceptat? Si in ce termen trebuie sa imi acorde renumeratia?In aceasta renumeratie intra si c.o. ce nu a fost scos,si bonurile de pe ultima luna?

1. Nota de lichidare si un exempla de pe decizia de incetare a raportului de munca.
2. Carnetul de munca sau adeverinta de vechime pentru perioada lucrata in cazul in care nu aveti carnet de munca. Daca aveti carnet de munca acesta trebuie sa fie certificat la data 01.01.2011 si de la aceasta data si pana la data incetarii trebuie sa va dea o adeverinta de vechime.
3. Drepturile salariale , in general, sunt achitate la data platii salariului ...data platii salariului este data stabilita prin contractul individual de munca .
De asemenea, angajatorul este obligat sa va dea si bonurile de masa aferente perioadei lucrate.
La incetarea c.i.m. se va compensa in bani si CO neefectuat.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.Daca nu vrea sa imi acorde ceva dintr-e aceste beneficii ce demersuri pot sa fac pt a le obtine?Mentionez ca c.i.m nu a fost semnat de mine personal.Imi puteti spune si articolele in care sunt scrise aceste lucruri?
Daca nu vrea sa va elibereze acele acte sau sa nu va plateasca salariul, atunci puteti sesiza ITM-ul si/sau instanta de judecata.
Vedeti art.161 , 166 C.mun., art.34 alin.5 C.mun., art.7 alin.3 din HG nr.161/2006 etc.
Am auzit undeva ca daca sesizez instanta judecatoreasca nu trebuie sa platesc? Este adevarat acest lucru sau a fost ceva ce nu am auzit eu bine.

Alte discuții în legătură

Carnet de munca relivoinea relivoinea am lucrat la un atelier de croitorie,am depus cartea de munca intr-un cat am mai lucrat aprox 11 ani la o alta unitate de croitorie.intru cat din 2011 sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara theofilius theofilius la data de 01.10.2012 mi am dat demisia din functia de hidrolog la firma la care am lucrat pe motivul ca nu mi am luat salariul timp de 5 luni. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime Benafflek Benafflek Buna seara, Va rog, ajutati-ma cu urmatorul aspect: conducerea unei firme la care am lucrat in 2007 refuza sa-mi elibereze adeverinta de vechime pentru cele 6 ... (vezi toată discuția)