avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce hartii trebuie sa imi dea angajatorul daca am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce hartii trebuie sa imi dea angajatorul daca am demisionat de comun acord,conform noi legislatii??? URGENT

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Ce acte trebuie sa imi dea angajatorul dupa ce am demisionat,cu acordul partilor, si cererea de demisie a fost acceptat? Si in ce termen trebuie sa imi acorde renumeratia?In aceasta renumeratie intra si c.o. ce nu a fost scos,si bonurile de pe ultima luna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 31 Martie 2012
buna ziua

Am depus si eu o adresa la biroul HR cu nr.de inregistrare la fosta societate (multinationala)unde am lucrat si de la care am plecat cu demisie la zi(cu acordul partilor) pentru eliberaea:
-cartii de munca incheiate
-contractului de munca si aditionalele acestuia in original
-adeverinta de vechime din revisal
Dupa depunerea adresei am fost contactat telefonic si mi s-a spus ca pot sa-mi elibereze doar contractul de munca restul nu se poate deoarece nu depinde de ei.Eu am demisionat de la ei acum cinci luni.
Ce trebuie sa fac daca in termenul legal(15 zile )nu primesc nici un raspuns la adresa depusa?
Cum trebuie sa fie raspunsul dat de fostul angajator (scris,mail,telefonic)?
Ce text de lege trebuie sa invoc in cazul in care nu primesc nici un raspuns si va trebui sa continui procedura de recuperare a documentelor respective?
Actele solicitate de mine pot fi trimise prin curier cu confirmare de primire sau trebuie sa merg personal sa le ridic?

va multumesc anticipat!
Sesizati ITM-ul in legatura cu aceste aspecte legate de refuzul angajatorului de a va elibera copii ale documentelor existente in dosarul personal, precum si copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs.

Art.8 din HG nr.500/2011:
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.

Art.34 alin.5 C.mun. : La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Cum trebuie sa fie raspunsul dat de fostul angajator in scris la adresa mentionata de mine in solicitare, prin e-mail sau telefonic?...sau cum dovedesc la ITM sau instantei ca nu mi-au raspuns la adresa...

Cu stima!

Raspunsul trebuie sa fie scris ... in litigiile de munca, sarcina probe o are angajatorul ..astfel, el va trebui sa dovedeasca ca a efectuat ceea ce dvs sustineti ca nu a efectuat ... dvs depuneti doar copie de pe solicitarea adresata angajatorului ...angajatorul va trebui sa prezinte dovada ca v-a inmanat sau comunicat acele acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca relivoinea relivoinea am lucrat la un atelier de croitorie,am depus cartea de munca intr-un cat am mai lucrat aprox 11 ani la o alta unitate de croitorie.intru cat din 2011 sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara theofilius theofilius la data de 01.10.2012 mi am dat demisia din functia de hidrolog la firma la care am lucrat pe motivul ca nu mi am luat salariul timp de 5 luni. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime Benafflek Benafflek Buna seara, Va rog, ajutati-ma cu urmatorul aspect: conducerea unei firme la care am lucrat in 2007 refuza sa-mi elibereze adeverinta de vechime pentru cele 6 ... (vezi toată discuția)