Buna ziua,lucrez din august la o firma de depozit alimentare din luna august anul curent.Nu am semnat contract de munca si singura copie mi sa dat a unui contract de munca valabila pe o luna,care nu a fost semnata de mine dar totusi la sfarsit apare o semnatura.....care mi-a trebuit pentru a-mi inchide cartea de munca la somaj.Ce pot sa fac in acest caz daca vreau sa demisionez de la firma si ei nu vor sa imi accepte demisia la zii?Ce drepturi am eu ca si angajat?
intocmiti o cerere de demisie, aceasta forma de incetare a raporturilor de munca este reglementata de Codul muncii precum si de unele legi speciale. Pentru a face dovada existentei unor raporturi de munca incheiate conform legii, solicitati o copie a contractului de munca ce trebuie sa prevada numele partilor, drepturile si obligatiile partilor, durata angajamentelor, remuneratia si modalitatea de incetare.
Depuneti o sesizare la ITM... daca c.i.m. este semnat de altcineva in locul dvs puteti depune plangere penala.
Puteti sa va dati demisia sau sa solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor ... daca nu aveti carnet de munca , solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime vizata de ITM.
Carte de munca
irina_irina
Buna ziua!
Din luna septembrie 2011 am demisionat de la locul de munca. Pana in acest moment nu am primit decizia de incetare, dar am semnat toate actele de ... (vezi toată discuția)