avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de unde pot sa-mi ridic cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de unde pot sa-mi ridic cartea de munca?

M am angajat acun 2 ani la o firma , am lucrat acolo o luna si ceva...cu ei am incheiat un contract de munca insa nu stiu daca mi-au facut sau nu carte de munca, in fond perioada era destul de scurta. iar cand am intentionat sa plec, nu am stat cele 2 saptamani in preaviz.Eu stiam ca cartea de munca se face dupa expirarea perioadei de proba, dar nu sunt sigura...
Va rog ajutatu-ma si pe mine...doresc sa ma angajez din nou si nu stiu daca am sau nu carte de munca. mai rau e faptul ca respectiva firma la care am lucrat si -a mutat sediul deci nu pot sa primesc informatiile astea de la ei.
Contractul de munca implica si o carte de munca ?in caz ca raspunsul este afirmativ cum as putea sa intru urgent de tot in posesia ei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 4 August 2008
trebuie sa luati legatura tot cu acea societate.
in mod normal la schimbarea sediului se publica prin orc la m oficial hotararea respectiva.
Sarcina intocmirii cartii de munca revine angajatorului. Demersul dureaza intre 30 de zile (la prima angajare, pentru persoanele incadrate in baza unui contract individual de munca) si 15 zile (pentru cei deja posesori ai unei carti de munca) de la perfectarea actelor.
Odata cu incetarea raporturilor de munca, indiferent din a cui initiativa (demisie sau concediere), tot angajatorul este cel care are obligatia eliberarii cartii de munca de la Inspectoratul Teritorial de Munca. In caz contrar, salariatul il poate actiona in instanta.
In cazul neintocmirii carnetului de munca sau a eliberarii adeverintei de vechime puteti sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca in a carui raza teritoriala isi are sediul fostul dvs angajator.

Pentru a verifica daca aveti sau nu carnet de munca, mergeti la ITM cu copie de pe contrcatul de munca vizat de aceasta institutie si luati legatura cu inspectorul la care este arondat fostul dvs angajator. Acesta va poate spune care este situatia carnetului dvs de munca - daca a fost sau nu intocmit.
Aceeasi intrebare o am si eu: de unde pot sa-mi ridic cartea de munca.

De la 1 Iulie contractul de munca este terminat, am sunat la ITM la persoana responsabila de sectorul 1 iar doamna aceea m-a informat ca nu se pot ridica cartile de munca de la ITM ci numai de la firma angajatoare. Mi se pare un mic abuz aici, asa se procedeaza in Bucuresti? In alte judete nu am mai patit asa ceva.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
liviu2004, utilizator
Cu copie de pe decizia de incetare a c.i.m. si cu C.I. dvs, mergeti la inspectorul la care este arondata societatea la care ati lucrat si va ridicati carnetul de munca.
Daca reprezentantul societatii la care ati lucrat a ridicat carnetul de munca, atunci trebuie sa mergeti la fostul angajtor pentru a va ridica carnetul de munca.
Multumesc de raspuns.
Banuiesc ca decizia de incetare a c.i.m. ar trebui eliberata de societatea comerciala. Dar fiind vorba de un contract pe durata determinata, de 1 an, mai e nevoie de aceasta decizie?

Alte discuții în legătură

Carte de munca dragos4321 dragos4321 am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)
Eliberarea cartii de munca catalin!!! catalin!!! mi-am dat demisia si m-am angajat la o alta firma si nu stiu de unde sa imi iau cartea de munca.Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa predea cartea de munca gabi_gabi gabi_gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o prietena si-a dat demisia la insistentele sefului deoarece, conform lui, \"gresea\" frecvent. O ... (vezi toată discuția)