avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberarea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberarea cartii de munca

mi-am dat demisia si m-am angajat la o alta firma si nu stiu de unde sa imi iau cartea de munca.Ma poate ajuta cineva?
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
catalin!!!, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 18 Mai 2010
Cartea de munca poate fi la unitatea la care ati lucrat sau la Inspectoratul teritoral de munca din localitatea fostului angajator (daca exista) sau judetean.
ce demersuri trebuie sa fac pentru a o lua?
Art 4(2)din decretul nr 92/197La incetarea activitatii ,carnetul de munca se inmineaza titularului ,completat cu toate inscrierile la zi
In raport de unitatea detinatoare,angajator/ITM,va revine obligatia sa solicitati oficial eliberarea carnetului dvs de munca,care este un act personal al titularului si nu poate fi cedat sau instrainat
catalin!!! a scris:

ce demersuri trebuie sa fac pentru a o lua?


Luati legatura cu angajatorul, iar in caz de refuz va puteti adresa ITM-ului sau instantei de judecata in raza careia isi are sediul angajatorul (compententa de solutionare a unei astfel de cereri apartine judecatoriei).

La ITM mergeti la inspectorul la care este arondat angajatorul ..trebuie sa stiti macar CUI-ul angajatorului sau sa aveti la dvs o copie de pe decizia de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca creanga cristina creanga cristina In momentul in care imi dau demisia fie ea cu preaviz sau prin demisie ,vreau sa stiu si eu cat dureaza pana mi se va elibera cartea de munca asta in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca lavinia1001 lavinia1001 Am si eu o problema legata de eliberarea cartii de munca de catre angajator. Fostul meu angajator refuza sa imi elibereze cartea de munca desi contractul meu a ... (vezi toată discuția)
Refuza sa-mi inapoieze cartea de munca alex333 alex333 Am lucrat la nu \"angajator\"cateva luni,dupa care mi-am dat demisia,pe care a aceptat-o fara probleme,dar ,la cererea mea de a-mi elibera Cartea de Munca,a ... (vezi toată discuția)