Am inteles ca pentru a dovedi ca cererea de demisie nu este semnata de catre mine este necesara o expertiza grafologica iar pretul acesteia depaseste 1000 de euro.
Eu nu am depus cerere de demisie.
In 20 decembrie am fost instiintata de catre angajator ca firma nu va mai exista din luna ianuarie datorita faptului ca el a intrat in Barou si isi deschide un birou de avocat.
Doar in luna ianuarie am primit aceasta copie pe care nu am analizat-o indeajuns de atent. Intentionam sa imi depun actele pentru somaj dar nu cred ca este posibil in cazul demisiei chiar daca aceasta nu a fost ceruta si semnata de catre mine.
Pot ataca in instanta firma chiar daca aceasta nu mai exista?
Am primit de la fostul angajator decizia de desfacere a contractului de munca care a fost depusa la ITM in luna noiembrie 2010 :
"Avand in vedere cererea angajatului pentru incetarea raporturilor juridice de munca prin acordul partilor, cererea de demisie a salariatului, alte temeiuri de drept (art 65, art 61a, art. 56).
Eu nu am depus cere de demisie. Am primit o copie xerox a acestei decizii in luna ianuarie 2011. Intrebarea mea este : pentru o astfel de decizie nu este necesara o cerere de demisie cu semnatura angajatului care demisioneaza?
Contractul este valabil un an de la incetarea contractului individual de munca.
Firma a fost suspendata ca urmare a inscrierii asociatului unic (avocat in prezent) in Barou.
Nu este prima oara cand procedeaza asa. Specific firmelor mici .
Momentan este in interesul meu sa acumulez mai multa experienta profesionala in domeniu. Un fel de initiere :)
Oricum eu continui cautarile pentru gasirea unui loc de munca platit decent, care sa aiba legatura cu specializarea mea si drepturile angajatului sa fie respectate. :)
Intamplarea face ca seful meu sa fie consilier juridic, in consecinta eu cred ca e foarte bine informat. Probabil s-a bazat pe faptul ca sunt proapat absolventa, angajata de putin timp (6 luni) si nu imi cunosc drepturile de angajat.
Am citi Art. 53 dar nu era specificat sectorul privat si daca stau bine si ma gandesc nu erau specificat ca ar putea sa existe unele exceptii :">
Buna ziua,
Lucrez in sectorul privat . Azi seful meu m-a informat ca 1 Decembrie este zi libera din punct de vedere legal doar pentru cei care lucreaza la stat, iar in sectorul privat decizia apartine angajatorului, primele, orele platite dublu sau o zi libera fiind complet excluse.
Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt valabile si in sectorul privat?