avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de desfacere a contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de desfacere a contractului individual de munca

Am primit de la fostul angajator decizia de desfacere a contractului de munca care a fost depusa la ITM in luna noiembrie 2010 :
"Avand in vedere cererea angajatului pentru incetarea raporturilor juridice de munca prin acordul partilor, cererea de demisie a salariatului, alte temeiuri de drept (art 65, art 61a, art. 56).

Eu nu am depus cere de demisie. Am primit o copie xerox a acestei decizii in luna ianuarie 2011. Intrebarea mea este : pentru o astfel de decizie nu este necesara o cerere de demisie cu semnatura angajatului care demisioneaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 6 Februarie 2011
Poti ataca in instanta decizia daca nu corespunde cu realitatea.
Ce s a intamplat din noiembrie pana acum ?
Ce fel de cerere ai depus ?
Eu nu am depus cerere de demisie.
In 20 decembrie am fost instiintata de catre angajator ca firma nu va mai exista din luna ianuarie datorita faptului ca el a intrat in Barou si isi deschide un birou de avocat.
Doar in luna ianuarie am primit aceasta copie pe care nu am analizat-o indeajuns de atent. Intentionam sa imi depun actele pentru somaj dar nu cred ca este posibil in cazul demisiei chiar daca aceasta nu a fost ceruta si semnata de catre mine.
Pot ataca in instanta firma chiar daca aceasta nu mai exista?
Demisia este un fals ?

S a folosit administratorul de un fals pentru a dispune incetarea CIM ?

Daca da puteti alege in a sesiza organele de urmarire panala si a va constitui parte vatamata.
Multumesc pentru raspunsuri.
Care este articolul cu care a incetat raportul de munca ? ... din ceea ce ati postat in mesajul initial nu reiese ca temeiul incetarii este art.79 C.mun. - demisie.

Alte discuții în legătură

De ce nu mi se accepta demisia? Ciubotzel Ciubotzel Buna ziua, Am o mica/mare problema la locul de munca: intentionez sa demisionez prin articolul 55 litera b (acordul partilor) si nu mi se aproba demisia. ... (vezi toată discuția)
Angajatorul are voie sa semneze an locul angajatului decizia de ancetare a cim? gabistefancu gabistefancu Mi-am dat demisia de la firma unde lucram pe motiv ca nu mai primeam salariul regulat,am fost bagat an concedii fara plata fara stirea mea,si nu mi sa dat co ... (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)