avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de desfacere a contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de desfacere a contractului individual de munca

Am primit de la fostul angajator decizia de desfacere a contractului de munca care a fost depusa la ITM in luna noiembrie 2010 :
"Avand in vedere cererea angajatului pentru incetarea raporturilor juridice de munca prin acordul partilor, cererea de demisie a salariatului, alte temeiuri de drept (art 65, art 61a, art. 56).

Eu nu am depus cere de demisie. Am primit o copie xerox a acestei decizii in luna ianuarie 2011. Intrebarea mea este : pentru o astfel de decizie nu este necesara o cerere de demisie cu semnatura angajatului care demisioneaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 6 Februarie 2011
Contractul de munca a fost desfacut conform articolului 55 "b".
55 b inseamna acordul partilor si presupune faptul ca pe cererea de incetarea a cntractului individual de munca exista semnatura dvs in original.
Sesizati organele competente.
In cazul demisiei nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj. Veti fi somer neindemnizat.
camelllya a scris:

Contractul de munca a fost desfacut conform articolului 55 "b".


In acest sens, dvs trebuia sa formulati o cerere prin care sa solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor.
Daca nu exista aceasta cerere va puteti adresa instantei de judecata pentru anularea deciziei de incetare a c.i.m..
In cazul in care exista o cerere dar nu este semnata de dvs aveti posibilitatea de a face plangere penala.

Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Am inteles ca pentru a dovedi ca cererea de demisie nu este semnata de catre mine este necesara o expertiza grafologica iar pretul acesteia depaseste 1000 de euro.
Nu confudati incetarea c.i.m. prin demisie cu incetarea c.i.m. cu acordul partilor, chiar daca amandoua pot avea la baza initiativa salariatului.

Si in cazul incetarii c.i.m. cu acordul partilor trebuie sa existe o solicitare din partea salariatului , iar angajatorul sa-si fi dat acordul.

Solicitati instantei de judecata, anularea deciziei de incetare a araportului de munca intrucat dvs nu ati formulat nicio cerere in acest sens.
Daca angajatorul va prezenta o astfel de cerere in fata instantei, va puteti inscrie in fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu mi se accepta demisia? Ciubotzel Ciubotzel Buna ziua, Am o mica/mare problema la locul de munca: intentionez sa demisionez prin articolul 55 litera b (acordul partilor) si nu mi se aproba demisia. ... (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)
Angajatorul are voie sa semneze an locul angajatului decizia de ancetare a cim? gabistefancu gabistefancu Mi-am dat demisia de la firma unde lucram pe motiv ca nu mai primeam salariul regulat,am fost bagat an concedii fara plata fara stirea mea,si nu mi sa dat co ... (vezi toată discuția)