avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul are voie sa semneze an locul angajatului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul are voie sa semneze an locul angajatului decizia de ancetare a cim?

Mi-am dat demisia de la firma unde lucram pe motiv ca nu mai primeam salariul regulat,am fost bagat an concedii fara plata fara stirea mea,si nu mi sa dat co timp de 2ani.am depus o reclamatie la itm semnaland toate aceste nereguli dar raspunsul lor a fost foarte clar ;sa ma adresez an instanta.Cert este ca nu mi da luat an considerare demisia unde am semnalat toate aceste aspecte si mi sa desfacut cim cu art 55lit b.Are voie sa faca asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 23 Noiembrie 2011
Decizia o semneaza numai angajatorul. Salariatul semneaza de primire sau o primeste prin corespondenta.
Ati depus demisia cu nr. de inregistrare? Daca da, puteti contesta in instanta decizia angajatorului cu toate ca nu vad de ce pentru ca v-a desfacut contractul cu acordul partilor-art.55 lit.b.
Drepturile salariale le puteti obtine numai prin chemarea in judecata a angajatorului.
Nu este ilegal, insa doar prin instanta vei rezolva ceva.
gabistefancu a scris:

Mi-am dat demisia de la firma unde lucram pe motiv ca nu mai primeam salariul regulat,am fost bagat an concedii fara plata fara stirea mea,si nu mi sa dat co timp de 2ani.am depus o reclamatie la itm semnaland toate aceste nereguli dar raspunsul lor a fost foarte clar ;sa ma adresez an instanta.Cert este ca nu mi da luat an considerare demisia unde am semnalat toate aceste aspecte si mi sa desfacut cim cu art 55lit b.Are voie sa faca asta?

Intr-adevar, este o eroare a temeiului de drept al incetarii raportului de munca ... insa nu vad care ar fi avantajul daca instanta ar anula decizia respectiva si ar constata incetarea raportului de munca prin demisie?

Incetarea c.i.m. prin demisie sau cu acordul ambelor parti exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea cim cu art.81 valentina_vuculescu valentina_vuculescu Buna ziua! Am cateva nelamuriri cu privire la acest articol. Contractul meu de munca a fost defacut cu articolul 81, desi eu nu mi-am dat demisia, am cerut ... (vezi toată discuția)
Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Itm ElenaLidia ElenaLidia Daca depun o plangere la ITM in legatura ca nu vor sa ma mai primeasca la munca in perioada de preaviz specificata in cererea de demisie si ei nu depisteaza ... (vezi toată discuția)