avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate tunoi.tunoi

Activitate tunoi.tunoi

Răspuns la discuția tva pentru curs acreditat
pai eu am stiut de pretul cu TVA inclus, doar ca acum am aflat ca pentru cursurile acreditate CNFPA nu se aplica TVA la taxa de inscriere
Buna ziua
M-am inscris la un curs acreditat de CNFPA. Pentru inscriere, s-a emis factura normala dar legea (571/2003, actualizata, art. 141, lit.f) prevede ca pentru cursurile acreditate de CNFPA nu se aplica TVA. Se mai poate recupera valoarea TVA-ului in acest caz. dat fiind ca factura a fost emisa in noiembrie si pe ea imi apare evidentiat TVA-ul ?
multumesc
Buna ziua
Vreau sa vand un apartament care este grevat de o ipoteca de gr.1 in valoare de 15.000 de euro. apartamentul se va vinde cu valoarea de 45.000 euro. din valoarea asta, se va plati bancii cei 15.000 de euro pentru a se stinge imprumutul. intrebarea mea este: de ce impozitul pentru aceasta tranzactie se calculeaza (asa m-a anuntat notarul) la valoarea inscrisa pe contractul de v-c si nu se tine cont ca acei 15.000 de euro ii platesc bancii si de fapt reprezinta o cheltuiala. dupa logica mea (care nu e neaparat cea mai buna) ar trebui sa platesc impozitul doar pentru 30.000 de euro, suma care imi va ramane mie efectiv.
multumesc pentru atentie