avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit de platit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit de platit

Buna ziua
Vreau sa vand un apartament care este grevat de o ipoteca de gr.1 in valoare de 15.000 de euro. apartamentul se va vinde cu valoarea de 45.000 euro. din valoarea asta, se va plati bancii cei 15.000 de euro pentru a se stinge imprumutul. intrebarea mea este: de ce impozitul pentru aceasta tranzactie se calculeaza (asa m-a anuntat notarul) la valoarea inscrisa pe contractul de v-c si nu se tine cont ca acei 15.000 de euro ii platesc bancii si de fapt reprezinta o cheltuiala. dupa logica mea (care nu e neaparat cea mai buna) ar trebui sa platesc impozitul doar pentru 30.000 de euro, suma care imi va ramane mie efectiv.
multumesc pentru atentie
Cel mai recent răspuns: monalisa1500 , utilizator 16:24, 30 Noiembrie 2010
hehe! pe stat nu il intereseaza datoriile dvs. il intereseaza sa isi ia impozitul pe tranzactie, chiar daca nu v-a ajutat cu nimic sa cumparati apartamentul. impozitul se calculaza la valoarea declarata daca nu este mai mica decat valoarea de expertiza. in cazul in care notarul va face calculul si valoarea de expertiza este mai mare decat valoarea declarata (adica daca este mai mare de 45000 euro), veti plati impozitul calculat la valoarea de expertiza. statul nu pierde niciodata! numai bine1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament halesday halesday Buna, La vanzarea apartamentului trebuie sa platesc impozit pe venit si trebuie sa platesc taxa notariala..cele doua a caror cuantum conteaza. Apartamentul e ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste impozitul pentru vanzarea unui teren ? luticus luticus In anul 2009 am cumparat 5 ha teren intr-un sat din Moldova incheind un antecontract la notariat pentru care am platit valoarea terenului 4000 euro. A trebuit ... (vezi toată discuția)
Vânzare casa - preț neserios nobo nobo Aș dori să mă ajutați cu ceva informații legat de prețul neserios și vânzarea unei case. Dețin o mică cabana într-un sat din Mureș cu 400m de ... (vezi toată discuția)