avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... tva pentru curs acreditat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

tva pentru curs acreditat

Buna ziua
M-am inscris la un curs acreditat de CNFPA. Pentru inscriere, s-a emis factura normala dar legea (571/2003, actualizata, art. 141, lit.f) prevede ca pentru cursurile acreditate de CNFPA nu se aplica TVA. Se mai poate recupera valoarea TVA-ului in acest caz. dat fiind ca factura a fost emisa in noiembrie si pe ea imi apare evidentiat TVA-ul ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:10, 11 Decembrie 2011
care este pretul cursului cunoscut de dvs. cand v-ati inscris? a fost influientat de aplicarea tva?
pai eu am stiut de pretul cu TVA inclus, doar ca acum am aflat ca pentru cursurile acreditate CNFPA nu se aplica TVA la taxa de inscriere
atunci nu cred ca veti fi avantajat de o eventuala refacturare, chiar daca corect ar fi sa primiti o factura fara tva si trebuie sa solicitati acest lucru.

de ex. daca pretul cursului a fost de 124 lei, iar dvs. ati primit o factura de 100 lei si tva 24 lei, dupa stornare factura va fi de 124 lei si tva 0 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil storno factura? bbn_1982 bbn_1982 Buna seara! Am 2 intrebari: 1) Am emis niste facturi in luna septembrie cu TVA, pe baza unui contract de locatiune. Am inteles ca pentru aceste facturi nu se ... (vezi toată discuția)
Refacturare transport intracomunitar Ana M Eliade Ana M Eliade Import marfuri din UE, furnizorul imi emite facturi in conditia de livrare CIF, transportul este in sarcina furnizorului. Transportul este asigurat de o ... (vezi toată discuția)
Curs oferit de ong Adela Popa Adela Popa Buna ziua, Intrebarea mea ar fi daca un ONG poate sa ofere cursuri de formare fara a avea acreditare ca furnizor de formare. ONG-ul pe care il conduc are in ... (vezi toată discuția)