avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Curs oferit de ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Curs oferit de ONG

Buna ziua,
Intrebarea mea ar fi daca un ONG poate sa ofere cursuri de formare fara a avea acreditare ca furnizor de formare. ONG-ul pe care il conduc are in statut precizat faptul ca poate oferi formare si training (la modul general), dar nu suntem acreditati ca furnizor de formare. Suntem interesati sa tinem un curs online pentru psihologi si asistenti sociali. Putem face asta?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:45, 12 Martie 2018
Nu. Nu vor fi recunoscute diplomele sau ce acte veti da paticipantilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu exceptia unor domenii specifice, reglementate prin legi speciale, oferirea de diverse cursuri, traininguri etc. este libera si nu necesita vreo acreditare, doar ca in cazul asta nici nu vor fi recunoscute de ANC (fostul CNFPA) si prin urmare nu vor conta pentru cei care vor sau le impune legea sa vrea numai diplome recunoscute de calificare / specializare.... Deci depinde si ce curs este si ce vor clientii, daca au sau nu nevoie... Exista domenii in care nu face ANC acreditare si recunoastere de diplome, ci alte organisme. Ex. pentru avocati, formarile pe teme juridice oficial recunoscute sunt numai cele acreditate de Barou, nu cele oferite de universitati nici cele oferite de firme sau ONG care ar avea acreditare ANC fara a avea cea de la INPPA.... In cazul psihologilor sau asistentilor sociali, depinde de ce cursuri sunt. Daca sunt de limbi straine sau de utilizare computer sau de comunicare sau alte asemenea chestii nespecifice acelei profesii, depinde de reglementarile emise de organele de conducere ale acelor profesii liberale (COlegiul Psihologilor din Romania, respectiv Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România ) care pot sa recunoasca orice diplome (mai putin probabil) sau doar unele recunoscute ANC sau nici pe acestea, ci sa pretinda o acreditare proprie (foarte putin probabil). De verificat cu acele organizatii camerale. In schimb daca vreti sa oferiti formari pe teme specifice acelor profesii, aproape sigur vor fi recunoscute numai daca aveti o acreditare specifica data de organele acelor profesii, si cel mai probabil ANC nici nu acrediteaza formari in acele domenii sau daca totusi o face, putin probabil sa fie recunoscute ca atare de organele acelor profesii. ANC se ocupa de domenii care nu intra in sfera profesiilor liberale. Nu veti putea acredita prin ANC formari in domeniul medical sau juridic si nu vor fi recunoscute de COlegiul Medicilor sau de Barouri etc. Nu am verificat situatia cu COPSI sau CNASR dar probabil ca este la fel, caci nu e treaba de ANC ce intra in domeniul reglementat prin legi speciale si rezervat unor profesii liberale... Iar daca nu aveti nicio acreditare de la COPSI respectiv CNASR cel mai probabil nu vor recunoaste acele diplome... Cel mult daca erau ceva cursuri postuniversitre oferite de vreo universitate, de la un simplu ONG aproape sigur nu
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
radumititean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong care organizeaza cursuri julia_myneeds julia_myneeds Buna ziua, as dori putin ajutor la situatia de fata. Un ONG pregateste pedagogi si invatatori si educatori pentru un curs special pe durata la 2 ani in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare site e-learning ? pfm18i pfm18i Buna ziua, Vreau sa deschid un site de cursuri on-line. Se poate se fie domeniul meu, eu sa il administrez, dar sa am o colaborare cu o firma (firma are ca ... (vezi toată discuția)
Acreditare anc usser123 usser123 Doresc sa va intreb referitor de la acreditarea ANC cateva aspecte : 1. care sunt conditiile in care ma pot acredita daca am o firma, in ce domenii pot forma ... (vezi toată discuția)