Multumesc! Citesc si din ce citesc mai tamp sunt.
Din ce vad, ideea este de interpretare, adica daca imi face un site mie ca asociatie, nu lucreaza la domiciliul meu deci ar fi activitate independenta. Si nici nu este platit in tara , persoana in cauza fiind in Anglia, deci de ce sa platesc CAS?
In alta ordine de idei ce inseamna sa fii persoana autorizata in cazul unui site? In plus aceasta activitate este ocazionala si ar putea fi considerata ca drept de autor.
In concluzie nu vad de ce sa platesc mai mult de 16% din brut.
Reprezint un ONG si am o problema. Am o suma mica de bani cu care trebuie ca un amic sa realizeze un site. Ideea este ca nu stiu cum sa-l platesc pentru a-mi ramane mai multi bani pentru inregistrare domeniu, spatiu gazduire etc.?
Cum as putea sa-l platesc pe cel care imi face un serviciu/lucrare pe ONG? Daca fac contract de colaborare trebuie sa-i platesc CAS, pensie si impozit pe venit? Pt ca nu mai ramane nimic..Ce posibilitati exista?
Aceiasi intrebare daca am o II si vreau sa-l platesc eu ca II. Ce platesc?
Multumesc
Mi-am facut si eu o II pt. ca aveam nevoie ca aplicant al programului de sustinere a fermelor de subzistenta pe masura DEADR 141. Voi primi ca ajutor pentru sustinerea fermei cate 1500 de euro pe an timp de minim 3 ani. Acesta se considera a fi un venit?
Daca da, ce platesc obligatoriu? Sa zicem ca nu platesc nicio asigurare niciunde.
Multumesc!
Mi-am facut si eu II pt ca aveam nevoie pe programul pentru ferme de subzistenta 141. Nu stiam ca trebuie sa ma duc sa mai depun si declaratia de venit estimativ.
Eu o sa primesc 1500 de euro ca ajutor in cadrul programului 141. Asta inseamna ca acesta va fi venitul estimativ?
Nu inteleg de ai dorit sa fi platitor de TVA?
Alta problema, daca mai am si alte activitati si obtin profit, cum scot banii pentru cheltuielile mele? Fac contract cu mine?
Daca am masina si o folosesc, ce cheltuieli pot sa le trec pe II? Benzina? Piese? Revizii? Cauciucuri? Ulei? Si cum?
Multumesc!