Acordul de depozitare e putin cam dubios. Cumparatorul mai avea cu adevarat o masina(scumpa) lasata in curtea spatiului si alte utilaje(fara legatura cu cele din contractul de vanzare) cu care se lucra intr-un alt spatiu. De fapt aceasta masina facea obiectul acordului iar utilajele erau trecute la modul general. Proprietarul spatiului si-a dat doar acordul sa tina masina in curte fara nici o obligatie si cred ca nu a realizat defapt ca semneaza si pentru niste utilaje care defapt nu exista in spatiul lui. Nu a preluat nimic sub semnatura. Eu cred ca proprietarul e de buna credinta. Sper sa nu ma insel.
Nu inteleg logica pe care ar merge procurorul in aceasta speta. Daca clauza din contract arata clar ca utilajele au fost predate cumparatorului la adresa lui care este dealtfel intr-o alta localitate, eu nemaiavand fata de cumparator nici un fel de obligatie contractuala, cum ar putea sa aiba castig de cauza? In logica asta daca ti-ai vandut un bun nu vei mai putea sa-ti cumperi un bun asemanator? Ajutati-ma va rog sa inteleg LOGICA dupa care functioneaza justitia in astfel de cazuri.
In urma cu 3 ani am vandut unui cumparator niste utilaje printr-un contract de vanzare-cumparare. In contract era stipulat clar ca am predat utilajele la adresa cumparatorului si ca am primit contravaloarea lor. Dupa vanzarea utilajelor am cumparat de pe piata de vechituri(pe subansamble) cateva utilaje casate dar fara sa am acte de provenienta cu care am reusit sa imi continui activitatea.
Dupa doi ani de la data contractului de vanzare, proprietarul spatiului in care imi desfasuram activitatea mi-a pus in vedere sa eliberez spatiul din motive intemeiate. Am dat curs solicitarii si mi-am luat utilajele si le-am mutat in alta locatie.
Acum apare cumparatorul care face plangere penala de furt la adresa mea si sunt pus sub urmarire penala, sustinand ca in fapt el nu a luat utilajele cumparate de la mine din locatia in care se aflau la momentul vanzarii adica atelierul meu. Isi sustine afirmatia printr-un acord de depozitare a utilajelor pe care l-ar fi facut cu proprietarul spatiului. Cumparatorul impreuna cu organele de politie au descins la actuala locatie a atelierului meu pentru a identifica utilajele ce se afla in atelier. Nu le-au putut identifica dupa placutele de identificare pentru ca placutele lipsesc dar cumparatorul sustine ca sunt utilajele vandute de mine. Placutele de identificare lipseau de cand am cumparat respectivele utilaje. Au facut un proces verbal cu ce au gasit in atelier si au facut poze.
Mentionez ca din 2011 cumparatorul ma presa sa rascumpar de la el utilajele vandute de mine presiuni la care nu am dat curs.
Intreb in ce situatie ma aflu eu si cum ma pot apara in aceasta situatie? Exista riscul ca cumparatorul sa aiba castig de cauza si sa-mi pierd utilajele sau mai mult sa se intample lucruri mai grave?
Informatiile privitoare la datoriile consilierilor locali la bugetul local, sunt informatii publice? Am facut o cerere pe legea 544 si mi se spune ca sunt informatii clasificate. Daca nu sunt clasificate iar autoritatile fac un abuz, va rog sa ma sfatuiti cum pot ataca in instanta acest refuz de a mi se pune la dispozitie aceste informatii.
Mailul este un forward al unui mail de la prieten catre mine in care era vorba de niste comisioane care urmau sa fie platite(neconcretizate insa), iar eu il informam pe asociat cu privire la asta prin acest forward. Totul se intampla acum un an jumate. Intre timp totul a decurs fara probleme sau necesitatea acelor comisioane. Tocmai pe acest motiv, adica sa nu isi pericliteze pozitia in respectiva firma. A fost mai degraba o tentatie(ispita), dar care nu s-a mai concretizat si nici un ban nu a fost dat.
Mailul a ramas...
Nu este vorba de functionar. Cum nu este vorba de mita de nici un fel. Singura mea nedumerire e daca respectivele mailuri l-ar putea pune in pericol la firma la care lucreaza.
Deci sfatul era plangere penala? Mai ales ca cred ca s-ar putea organiza si un flagrant... sau?
Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten de-al meu ar fi luat mita de la mine, fapt care i-ar pune in pericol locul de munca. Dovezile care le are asociatul sunt niste e-mailuri in care s-ar aduce vorba de niste comisioane, care de altfel nu s-au materializat.
Ce ma sfatuiti sa fac?