avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Activitate eu_

Activitate eu_

freeelis a scris:

Legea spune clar ca se iau in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit .
Prin venituri profesionale se inteleg veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole , asa cum sunt ele definite de Codul Fiscal.

Veniturile din dividente nu intra in niciuna din categoriile de venituri de mai sus , si prin urmare, nu se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC.

sir freeelis ce spuneti, n/ar putea fi dividendele venituri din investitii?!
simonaoprica a scris:

Sa inteleg ca ati dorit sa verificati daca utilizatorii acestui forum sunt si ei "tufe de venetia".

nicidecum.
am depus dosarul la protectia sociala iar acolo mi sa spus ca si dividendele se calculeaza.....si ca trebuie sa pun la dosar dovada ca am platit impozit pe divid.....in legatura cu aceasta chestie, am intrebat vreo 3 contabile - tufa de venetia....am intrebat si la cei care au calculat indemnizatia (cei din strada hambarului) si mi-au zis ca daca sunt nemultumita sa ma duc la min. de finantze ca ei de acolo primesc ordinele.......

acum nu mai obtin pt ca am plecat din firma.(dar asta e alta poveste)
simonaoprica a scris:

Cod fiscal 2010
Categoriile de venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor prezentului titlu, sunt următoarele:

a) venituri din activităţi independente, definite conform art. 46;

b) venituri din salarii, definite conform art. 55;

c) venituri din cedarea folosinţei bunurilor, definite conform art. 61;

d) venituri din investiţii, definite conform art. 65;

e) venituri din pensii, definite conform art. 68;

f) venituri din activităţi agricole, definite conform art. 71;

g) venituri din premii şi din jocuri de noroc, definite conform art. 75;

h) venituri din transferul proprietăţilor imobiliare, definite conform art. 771;

i) venituri din alte surse, definite conform art. 78.

dividendele la care categorie intra : venit din investitii sau din activitati independente ?!
eu am nascut in luna 12/2009
simonaoprica a scris:

Nu va suparati,dar la ce sa va ia in calcul dividendele? la cic?acolo se iau in calcul toate veniturile supuse impozitului pe venit.

legea spune ca se iau in calcul toate veniturile pt. care s-a platit impozit. ....cand vine vremea sa calculeze si dividendele ati arunca in fatza cum ca : la dividende nu ati platit CAS-ul aferent .
...... sa ma duc la ministerul de finantze.:O
RASPUNS DE INCOMPETENTZI
dividende NU se iau in calcul pt indemnizatia copilului .
mie nu mi s-au luat in calcul .
e cu dus si intors,... nu stiu ce sa mai cred despre cei ce ne conduc....jaf la drumul mare sau prosteala pe fatza ?!?!?!
legea spune clar ca se iau in calcul toate veniturile pt. care ai platit impozit ....bla bla,....cand vine vremea sa calculeze si dividendele ati arunca in fatza cum ca : la dividende nu ati platit CAS-ul aferent .
sa nu-ti vina dracii pe ei ???

scuze, am postat gresit.
era vorba despre calcularea indemnizatiei pt crestere copil.
85% din venitul impozitat.
e cu dus si intors,... nu stiu ce sa mai cred despre cei ce ne conduc....jaf la drumul mare sau prosteala pe fatza ?!?!?!
legea spune clar ca se iau in calcul toate veniturile pt. care ai platit impozit ....bla bla,....cand vine vremea sa calculeze si dividendele ati arunca in fatza cum ca : la dividende nu ati platit CAS-ul aferent .#-o#-o
sa nu-ti vina dracii pe ei ???..X-(... dar , de fapt cei ce fac legile, le fac constranshi de cei de la putere,....care or fi ei.....(base si poc sunt marionetele lor)