avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Activitate doodo

Activitate doodo

Buna ziua, am avut contract pe perioada nedeterminata. Va multumesc pentru raspuns.
Referitor la obligatia pers. fizice de a-si declara veniturile, am si eu o intrebare.Daca am lucrat la aceasi firma din anul 2004 pina in data de 07-01-2013(fara intrerupere) data la care mi-am inaintat demisia... mentionand totodata ca firma nu mi-a eliberat nici un document referitor la activitatea mea din perioada mentionata nici pina in ziua de azi(am cerut acest lucru verbal, e drept) cine are obligatia de a depune aceste declaratii de venituri ? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția taxa timbru legea 10
Concret este vorba de o casa construita in 1933 de strabunici mei (formata din 3 camere, dependinte o bucatarie de vara si 750 mp de teren) care a fost nationalizata in 1950 si ulterior declarata bloc de locuinte cu etaje apartamente si dependinte.A fost dezmembrata in 4 apartamente si dependinte din care un apartament a fost cumparat in anul 1977 de un fost chirias si cuprindea o camera, o bucatarie,o baie ,pivnita si pod.In 2001 chiriasul isi mai apropiaza 250 mp de teren printr-un ordin al prefectului cu toate ca chiriasul avea cetatenie germana dinainte de 1989 si practic nu mai ocupa casa el domiciliind in Germania si in prezent.Pentru restul de casa si teren am primit o decizie favorabila in sensul ca am castigat restul de casa si teren.Pentru a revendica intreaga casa am fost nevoit sa deschid 3 procese separate,unul referitor la partea de imobil ramasa in proprietatea statului,unul pentru "apartamentul " cumparat de fostul chirias si celalalt pentru terenul apropriat prin ordin al prefectului.Taxa achitata a fost solicitata de instanta in procesul cu chiriasul,proces care are o sentinta definitiva si irevocabila in favoarea chiriasului,dar la care voi continua procesul la CEDO.O ultima intrebare a-si dori sa va pun si anume daca chiriasul avind alta cetatenie si domiciliul in alta tara mai avea dreptul sa primeasca acel teren prin acel ordin al prefectului.Va multumesc anticipat.
VA MULTUMESC
Va multumesc pentru raspuns.Dar legea 10/2001 nu prevede cumva scutirea de taxa de timbru pentru revendicarea casele nationalizate preluate abuziv? Pina la urma taxa este legala sau ilegala?
buna ziua...a-si dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema legata de revendicarea unei case nationalizate pentru care s-a solicitat de catre instanta judecatoriei Cluj taxa de timbru in valoare de 80 milioane lei( unde am si pierdut procesul) cu toate ca legea prevede cu totul altceva.La urmatoarea instanta avocata mea a spus sa pregatim jumatate din cei 80 de milioane adica inca 40 milioane ca poate ne vor fii solicitati de instanta respectiva.Ei bine ,instanta respectiva nu numai ca nu a pretins plata unei taxe de timbru dar a spus ca si cea de dinainte este ilegala si imi va fii inapoiata dupa ce sentinta va ramane definitiva(lucru comfirmat si de avocata mea).Pina la urma am pierdut si acest proces la aceasta instanta(sentinta a ramas definitiva si irevocabila) dar in sentinta nu se pomeneste nimic de aceea taxa de timbru care trebuia inapoiata.Am cerut lamuriri avocatei in aceasta privinta si mai spus ca de fapt acei bani nu se mai dau inapoi:O ??? I-am replicat ca chiar dinsa mi-a spus ca se vor inapoia dupa ce sentinta ramane definitiva !!!! ACUM INCERC SA-MI DAU SEAMA DACA INTRADEVAR ACEA TAXA A FOST PLATITA SAU NU ? UNDE TREBUIE SA MA ADRESEZ PT A VERIFICA PLATA ACELEI TAXE DE TIMBRU...VA MULTUMESC ANTICIPAT