Multumesc pentru raspuns. Tot un avocat m-a sfatuit sa astept 6 luni pentru procesul verbal. Dvs sustineti ca termenul este de o luna. Nu prea stiu ce sa mai cred.
Motivul a fost ca nu am lasat 1m liber pe trotuar.
De la acest eveniment au trecut aproape 2 luni, fara sa primesc procesul verbal de constatare.
1. Care este termenul maxim in care trebuie primesc procesul verbal
2. Ce pot sa fac in cazul in care trece acest termen si inca nu am primit nimic? In acest caz, consider ca evenimentul nu a avut loc, deci firma trebuie sa-mi dea banii inapoi.
Ma gandeam ca teoretic ar trebui sa mi se aplice legea rutiera, nu hotararea consiliului local. Altfel ar fi trebuit sa fie un semn acolo pe care sa scrie ce amenda risc.
Cat despre numele gresit, am mai cauta pe net, si se pare ca la unii a functionat, la altii nu. In sfarsit, maine depun contestatia, urati-mi bafta :)
Am fost la fata locului, este doar un semn de interzicere a circulatiei.
Nu scrie nicaieri ca acolo unde este parc si ca se aplica alta lege decat cea rutiera.
Am primit prin posta un proces verbal prin care mi se comunica faptul ca am parcat ilegal in "Herastrau - zona Miorita". Pe baza urmatoarelor, ce sanse sunt sa se anuleze acest PV?
1. Numele contravenientului este scris gresit, atat in PV, cat si in comunicarea care a venit atasata la acesta.
2. Exista o corectura a anului de nastere (a scris anul corect peste ce scrisese inainte)
3. Locul faptei este ambiguu: "Herastrau - zona Miorita"