avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan_x

Activitate bogdan_x

Buna ziua,

Pentru o societate comerciala:
Va rog, daca este posibil, sa-mi clarificati o problema: si-anume daca cumpararea de fotografii de pe site-uri online (gen www.istockphoto.com) se impoziteaza in Romania ca redeventa.

Practici acolo cumpar credite pe care le folosesc la achiztionarea fotografiilor ulterior. Drepturile ce mi se cedeaza in momentul cumpararii unei fotografii sunt clarificate pe site aici:
[ link extern ]

Nu-mi dau seama daca nu se poate incadra ca si descarcare de produse digitale.

Multumesc!
Răspuns la discuția Executie silita fara proces?
Inca o intrebare: este normal ca inloc sa fie de plata 400 ron (200 datoria + 200 restante) sa mai exista si un 83 ron adaugat probabil de recuperator ca taxe pentru ce fac ei (plicuri, telefoane, redactare, etc.)?
Am inteles, deci nu se mai trece printr-un proces, se poate cere direct instantei recuperarea datoriei, instanta emite o ordonanta care ajunge la executor si de-acolo se urmeaza procedura mai departe.
Nu, problema este ca nu a existat nici un proces. In baza carui titlu executoriu ar putea executorul judecatoresc incepe executarea? De la sine putere doar pe baza dovezilor aduse de recuperator?
Buna ziua,

Am intrerupt abonamentul la telefonie mobila acum peste 3 ani in urma. Desi am cerut inchiderea din timp a abonamentului s-a mai emis o ultima factura ce nu a mai fost platita niciodata in valoare de 200 ron. KOS-ul ma vaneaza de ceva timp cu numeroase amenintari de dare in judecata, etc. Mai nou exista amenintari cu privire la executarea silita si adresarea unui "executor" pentru recuperarea datoriilor. Exista vreo baza de bun simt in ce spun ei sau s-a intors lumea cu susul in jos? Decand exista executari silite fara pronuntarea judecatorilor intr-un proces in care partile isi prezinta argumentele? Plus ca datoria e mai veche de 3 ani si s-a subscris. Nu mai zic ca suma de plata era de 200 ron la care au adaugat penalizari in valoare de 280+ ron.

Ce ma intereseaza pe mine: imi scapa mie ceva sau se poate apela la un executor judecatoresc fara a trece printr-un proces?! (bunul simt imi spune ca e imposibil).