prodiamant a scris:
Depinde daca masina dvs a fost inmatriculata in Austria sau in alta tara.
Chestiunea cu teil1 si teil 2 priveste masinile care au fost inmatriculate in Germania , chiar daca ati cumparat-o din Austria. Nu se refera la asigurare.
In Austria se numeste Typenschein si este asemanator cu o carticica albastra , iar in Germania se numeste Fahrzeugbrief = teil 2 si Fahrzeugshein - teil 1 si reprezinta acelasi lucru ca si la noi Cartea de identitate si certificatul de inmatriculare. In cazul dvs. vi se cere certificatul de inmatriculare austriac , sau german dupa caz.
Precizati lucratorului de la inmatriculari , ro , ca nu se elibereaza talonul pt masinile din Austria , sa nu faca confuzie .
buna seara ...cam aceeasi problema o am si eu am efectuat toate procedurile pt inmatriculare la o masina din austria la care am doar typenschein contract vanzare cumparare si contract vanzare cumparare cu partea romana de la care am luat masina ... la politie mi s-a spus ca imi dau numere rosii si ca dosarul masinii intra in verificari... pana atunci nu mi se vor elibera numerele de circulatie permanenta si certificatul de inmatriculare romanesc... precizez ca am dat o declaratie notariala pe propria raspundere ca asa am cumparat masina .. ce pot face mai departe ?