avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Activitate corinamed

Activitate corinamed

Buna seara
Am o problema si am nevoie de un raspuns cat mai rapid!
O persoana decedata a pierdut buletinul de identitate si apartinatorii nu au decat o copie nelegalizata a acestui act !Medicul de familie ,care constata decesul ,poate elibera certificatul constatator al decesului fara nici un act de identitate ? sau este obligatorie eliberarea unei adeverinte de la Stare Civila ? ..si daca aceasta adeverinta nu poate fi obtinuta in timp util ?? Mentionez ca medicul cunoste pacientul .si nu are suspiciuni privind cauza mortii ,dar legal este sa elibereze certificatul fara act de identitate ? Va multumesc
Dupa decesul unui pacient,sotia acestuia mi-a solicitat copia xerox a certificatului constatator al decesului(diagnosticul) si a fisei de cosultatii a acestuia fiindu-i necesara la banca ,unde acesta facuse un imprumut .Fiind acte medico-legale ,nu am eliberat aceste documente,considerind ca fiind o incalcare a legii drepturilor pacientului 46/2003.Am fost data in judecata ,nu m-am prezentat ;am explicat familiei ca oricum nu vor avea castig de cauza ,avind in vedere antecedentele patologice vechi ale decedatului-,decesul a survenit din motive de boala si nu de acccident ,iar in timpul vietii pacientul nu mi-a solicitat eliberarea unui act medical pentru imprumut.Dupa aproape 10 luni am primit o noua citatie ,in proces cu sotia decedatului in" calitate de reclamant pentru Fond-obligatie de a face PERIMARE". Cum trebuie sa procedez .Daca nu ma prezint se judeca in lipsa si voi primi o Hotarare Judecatoreasca ? Cu multumiri !