avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Confidentialitate date personale pacient dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Confidentialitate date personale pacient dupa decesul acestuia

Dupa decesul unui pacient,sotia acestuia mi-a solicitat copia xerox a certificatului constatator al decesului(diagnosticul) si a fisei de cosultatii a acestuia fiindu-i necesara la banca ,unde acesta facuse un imprumut .Fiind acte medico-legale ,nu am eliberat aceste documente,considerind ca fiind o incalcare a legii drepturilor pacientului 46/2003.Am fost data in judecata ,nu m-am prezentat ;am explicat familiei ca oricum nu vor avea castig de cauza ,avind in vedere antecedentele patologice vechi ale decedatului-,decesul a survenit din motive de boala si nu de acccident ,iar in timpul vietii pacientul nu mi-a solicitat eliberarea unui act medical pentru imprumut.Dupa aproape 10 luni am primit o noua citatie ,in proces cu sotia decedatului in" calitate de reclamant pentru Fond-obligatie de a face PERIMARE". Cum trebuie sa procedez .Daca nu ma prezint se judeca in lipsa si voi primi o Hotarare Judecatoreasca ? Cu multumiri !
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:22, 4 Decembrie 2010
Nu este cazul sa va prezentati intr-o perimare,este pierdere de timp.O sa primiti hotararea judecatoreasca acasa.
Daca nicio parte nu s-a prezentat la termenul de judecata si niciuna nu a solicitat judecata in lipsa, procesul a fost suspendat.
Lasarea in nelucrare, din vina partii (reclamanta nu a cerut repunerea pe rol dupa suspendare) timp de 1 an in materie civila sau 6 luni in materie comerciala, atrage perimarea.
Pentru constatarea perimarii instanta repune cauza pe rol si citeaza partile (se verifica daca exista cauze de intrerupere/suspendare a termenului de perimare)
Ca efect al constatarii perimarii ...(si fara prea multe explicatii teoretice inutile) ...se considera ca acea cererea de chemare in judecata nu a existat niciodata.

Este exact ceea ce va intereseza sa se intample si ceea ce se va intampla chiar daca nu va prezentati.

Procedura aceasta a constatarii perimarii seamana intrucatva cu modul in care fiecare din noi mai face cate o curatenie prin dulapul cu hartii la un oarecare interval de timp. (mai scoatem niste hartii prafuite, ne uitam daca ne mai trebuie si daca nu ...pa).
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare perimarii bamac bamac Am o intrebare in legatura cu procedura perimarii in materia litigiilor de munca. Exista un dosar pe rolul C. de Apel care a fost suspendat la data de ... (vezi toată discuția)
Perimare Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In data de 14 ianuarie 2009 se suspenda judecata cu motivarea ca reclamantul nu a facut dovada achitarii onorariului expertului. Incheierea este comunicata in ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata, termen de perimare litigii cu profesionistii mmmmela mmmmela buna ziua, daca am un proces pe fond inceput pt. nulitatea unei conventii notariale in comercial,in care eu sunt parte in calitate de parat, iar in 01.06.2011 ... (vezi toată discuția)