Dupa decesul unui pacient,sotia acestuia mi-a solicitat copia xerox a certificatului constatator al decesului(diagnosticul) si a fisei de cosultatii a acestuia fiindu-i necesara la banca ,unde acesta facuse un imprumut .Fiind acte medico-legale ,nu am eliberat aceste documente,considerind ca fiind o incalcare a legii drepturilor pacientului 46/2003.Am fost data in judecata ,nu m-am prezentat ;am explicat familiei ca oricum nu vor avea castig de cauza ,avind in vedere antecedentele patologice vechi ale decedatului-,decesul a survenit din motive de boala si nu de acccident ,iar in timpul vietii pacientul nu mi-a solicitat eliberarea unui act medical pentru imprumut.Dupa aproape 10 luni am primit o noua citatie ,in proces cu sotia decedatului in" calitate de reclamant pentru Fond-obligatie de a face PERIMARE". Cum trebuie sa procedez .Daca nu ma prezint se judeca in lipsa si voi primi o Hotarare Judecatoreasca ? Cu multumiri !
Daca nicio parte nu s-a prezentat la termenul de judecata si niciuna nu a solicitat judecata in lipsa, procesul a fost suspendat.
Lasarea in nelucrare, din vina partii (reclamanta nu a cerut repunerea pe rol dupa suspendare) timp de 1 an in materie civila sau 6 luni in materie comerciala, atrage perimarea.
Pentru constatarea perimarii instanta repune cauza pe rol si citeaza partile (se verifica daca exista cauze de intrerupere/suspendare a termenului de perimare)
Ca efect al constatarii perimarii ...(si fara prea multe explicatii teoretice inutile) ...se considera ca acea cererea de chemare in judecata nu a existat niciodata.
Este exact ceea ce va intereseza sa se intample si ceea ce se va intampla chiar daca nu va prezentati.
Procedura aceasta a constatarii perimarii seamana intrucatva cu modul in care fiecare din noi mai face cate o curatenie prin dulapul cu hartii la un oarecare interval de timp. (mai scoatem niste hartii prafuite, ne uitam daca ne mai trebuie si daca nu ...pa).
Constatare perimarii
bamac
Am o intrebare in legatura cu procedura perimarii in materia litigiilor de munca.
Exista un dosar pe rolul C. de Apel care a fost suspendat la data de ... (vezi toată discuția)