avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare certificat constatator deces..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare certificat constatator deces..

Buna seara
Am o problema si am nevoie de un raspuns cat mai rapid!
O persoana decedata a pierdut buletinul de identitate si apartinatorii nu au decat o copie nelegalizata a acestui act !Medicul de familie ,care constata decesul ,poate elibera certificatul constatator al decesului fara nici un act de identitate ? sau este obligatorie eliberarea unei adeverinte de la Stare Civila ? ..si daca aceasta adeverinta nu poate fi obtinuta in timp util ?? Mentionez ca medicul cunoste pacientul .si nu are suspiciuni privind cauza mortii ,dar legal este sa elibereze certificatul fara act de identitate ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 17:48, 6 Ianuarie 2012
Pai ..se eliberaza certificat constatator al decesului si pentru cadavrul gasit (fie ca este sau nu identificat).

Vedeti art 54 - 60 din metodologia de mai jos. (in special art 55 alin 2).
Mie nu mi se pare ca ar fi vreo problema.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
romascanu, moderator
eh..m-am uitat si eu...cred ca nu se elibereaza pentru cadavru gasit si neidentificat..
se elibereaza fara actele de stare civila CI/BI dar pe declaratia celui care-l recunoaste pe mort
zic si eu:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine elibereaza certificatul de deces? cataflorescu cataflorescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa aflu cine elibereaza certificatul de deces? medicul de familie sau medicul de familie din zona unde se produce decesul ... (vezi toată discuția)
Care este legea privind eliberarea documentelor ºi a decedaþilor din spital? paulmariuspop paulmariuspop Ma poate ajuta sa imi spună cineva care este legea in baza careia se specifica felul in care se elibereaza decedatul si certificatul medical de constatare a ... (vezi toată discuția)
10 luni de cosmar barbulescuvioleta barbulescuvioleta Sunt medic de familie si in urma cu 10 luni am fost chemata sa consult un om in virsta de peste 70 de ani care nu era pacientul meu . Am mers la domiciliul ... (vezi toată discuția)