avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate cristinna

Activitate cristinna

Avand in vedere noutatile legislative ( amnistia fiscala) , imi puteti spune daca se aplica si in cazul penalitatilor de la asociatia de locatari? Precizez ca sunt la zi cu plata cheltuielilor dar am penalitati.
In situatia data, asociatia nu elibereaza o adeverinta pentru a putea beneficia de racordare la gaz pentru montarea ulterioara a unei centrale termice ( blocul e debransat de la sistemul central de incalzire).
Cum ar trebui sa procedez? Este obligatorie plata acestor penalitati in conditiile in care sunt cu cheltuielile la zi?
Multumesc pentru raspuns!
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
in ce conditii se poate efectua preluarea unui contract de credit ipotecar de la o persoana fizica la alta?
Datele problemei: persoana care detine un apartament achizitionat prin credit ipotecar nu mai poate plati ratele lunare si prin urmare, parintii mei ( pensionari cu varste:58-62 ani) doresc sa preia acest contract pentru fratele meu.
Fratele meu nu lucreaza cu carte de munca si nu poate accesa un credit.
Ne intereseaza urmatoarele cazuri:
- preluare de contract de credit ipotecar;
- act notarial - in cazul in care nu se poate prelua acest credit.
Multumesc,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Procesul in cauza a fost stramutat la Curtea de la Constanta(solutie Curtea de Apel Galati: scoate cauza de pe rol şi dispune înaintarea dosarului nr. 703/44/2011 la Curtea de Apel Constanţa, în vederea soluţionării cauzei penale) . Fratele meu are in continuare interdictia de a nu parasi localitatea, cu respectarea următoarelor obligaţii: - să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, etc.
In aceasta situatie, se poate prezenta la sedintele de la Constanta? Care sunt procedurile ce trebuie urmate fara a intra in conflict cu decizia judecatorilor, adica de a nu incalca masura eliberarii?
Multumesc pentru sprijinul acordat si astept cu mult interes raspunsurile d-voastra.
O zi buna,
Buna seara,
Dupa pasul cu asumarea art 320, am primit eliberarea cu interdictia de a nu parasi orasul.
Procesul are acelasi parcurs: amanari, si probabil va dura mult timp.
In situatia actuala, se poate merge pt achitare?
Sau cel putin pentru o condamnare cu suspendare?
Mentionez ca pentru termenele urmatoare , majoritatea inculpatilor au depus cereri pentru art. 320. Se mai poate fcae ceva? Sau ce se intampla daca toti recunosc faptele inscrise in rechizitoriu?
Multumesc pentru sprijin.
O seara buna
A ales calea asta sa se termine. Suntem deja la curtea de apel si treaba parcurge acelasi traseu ca la tribunal. E mare lipsa de interes atat timp cat in dosar este implicat si un judecator, procuror. Nu se admite nicio cerere din partea inculpatilor, starea de arest preventiv a ajuns la 2 ani si 8 luni. Nu se rezolva nimic. Grupul nu se sparge, toti sunt judecati pentru aceeasi infractiune si luam pedepse maxime netinand seama de nimic.
Justitie de nimic!!!!
Imi pare rau pentru tonul folosit, dar daca si articolele de lege sunt o mare pacaleala, in ce tara TRAIM?!!!!
Buna seara,
Nu am reusit sa rezolvam ceva cu av de la Buc, dar am rezolvat problema angajand un nou av.
Dar vreau sa discutam despre alt fapt. Ieri, am avut un nou termen ( fond la curteade Apel) cand s-a discutat aplicarea
dispozitiilor art. 320-Recunoasterea vinovatiei.
. D-na judecator a mentionat de cateva ori ca este singurul termen la care se poate invoca acest articol.
In acest sens, fratele meu a acceptat sa se prevaleze de acest articol.
Credeti ca a procedat corect?:-/ Ce urmeaza acum? Audierea lui , cand poate sa faca referire la rechizitoriu si sa combata unele lucruri mentionate?
Sau dupa analize si interventii ale av, care sa aduca argumente de genul: ca nu a avut antecedente pana in prezent, ca are inca un loc de munca( nu s-a desfacut contractul de munca pana in prezent), ca este intretinator de familie, ca nu a creeat probleme pe timpul arestului etc se poate da sentinta ? Aceasta se va da in noile conditii ale articolului 320 de reducere cu o treime a limitelor de pedeapsa?
Mentionez ca in rechizitoriu nu sunt aspecte clare care sa-l incrimineze.
Multumesc pentru orice raspuns.:help:
1.Cu avocatul ales,aveam semnat un contract pentru a ne reprezenta pana la finalizarea procesului chiar negociasem si onorariul de succes functie de ce obtinea . In situatia in care, acest av este retinut, cel care a preluat dosarul nostru , trebuie sa ne reprezinte asa cum prevedea contractul semnat?
Daca noul av, care a preluat cazul nu doreste sa ne reprezinte, cum putem recupera parte din banii deja dati?
2. Voi scrie exact obiectul dosarului :"Initiere, constituire de grup infractional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup ( legea 39/2003, art7 ) si art. 215 alin. 1,2,3,4,5 C.p". Inteleg ca ceea ce este foarte grav ( nu ca celelalte ar fi usoare!!) este art. 215, alin 5 . Stiti daca cumva s-a aprobat in ultimul timp ceva legat de acest aspect?:hm:

Multumesc,
Va urez sarbatori fericite.
Se pare ca avocatul ales are si el ceva probleme cu jusitia si nu ne mai poate ajuta. Parte din contracte le-a preluat o d-na avocat, care nu a fost clara in ce conditii putem continua colaborarea. Cum ramane cu contractul semnat si care nu mai poate fi onorat???
E super naspa, daca in tara asta nu mai poti avea incredere in nimeni!!!!
Toti incearca sa-ti traga teapa!!!#-o
Buna seara,
Am nevoie de sprijinul d-voastra in urmatoarea problema: de la inceputul fondului la Curtea de Apel Galati, am fost reprezentati de un domn avocat din Bucuresti. Acesta a avut o activitate constanta la inceput( a depus diverse documente la dosar, la curte, a efectuat vizite la penitenciar) dar de vreo 3 saptamani nu a mai dat niciun semn de viata. Nu s-a prezentat nici la ultimul termen. Avem nevoie de el la Inalta Curte pentru recus privind masura arestarii preventive. Dar nu reusesc sub nicio forma sa dam de el.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Multumesc pt raspunsurile urgente!
Răspuns la discuția Noul Cod penal
Buna seara,
revin cu utimele noutati: instanta de la curtea de apel a respins mentinerea starii de arest si s-a depus recurs. La Inalta Curte s-a mentinut masura arestarii ( in conditiile unui arest de 2ani si 5 luni). Vom vedea ce se intampla la noul termen. Curtea de apel poate respinge in continuare mentinerea masurii? Si iar Inalta Curte??? si asa , pana cand????
Ce se mai aude de noul Cod penal? La TV mentioneaza de reducerea pedepselor cf noului cod, dar cand intra in vigoare?
Nu era o cerinta expresa a uniunii? Ce se intampla?
Multumesc pt raspunsuri.