avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate iapost

Activitate iapost

Doamna Doina, sa stiti ca nu conteaza cine a construit primul. Fiecare vecin trebuie sa respecte distantele legale fata de limita proprietatii. si amplasarea ferestrelor.
Cat despre tuia, acesta e intr-adevar un pom benefic din toate punctele de vedere si am ales sa scriu despre asta cu speranta ca persoana in cauza va renunta sa isi mai faca atatea ganduri negre din cauza unui biet pom.
La final, nu pot sa nu remarc cat de corect stiti dvs. sa folositi "Sfanta noastra limba romana".

Doina54 a scris:

Buna ziua! Cu scuzele de rigoare, dar vad ca nici in Sfanta noastra limba romana, nu ne mai intelegem. Doamne a spus clar ca dansa este prima care a construit casa, iar d stra ii spuneti sa se ,,documenteze” cat de benefic este …tuia. Ma astept de la d stra si la o reteta de ciorba sau tocana cu tuia… acest raspuns este valabil si pt utilizatorul. dodoambra…. Lasa ti specialistii sa raspunda… neavenitii sa se abtina!

Buna ziua,
Tuia este un conifer ornamental ffff frumos si cu multe proprietati benefice sanatatii. Radacina tuiei este ca un piron se duce in jos in adancul pamantului, cu foarte putine ramificatii. Deci mai intai documentati-va inainte sa spuneti ca tuia tine umezeala etc. In plus ar trebui sa fiti multumit ca atunci cand priviti pe fereastra vedeti verde si nu un gard searbad.
Cat despre faptul ca dvs. v-ati pus casa cu fereastra la 60 de cm de gardul lui, ce sa mai vorbim? Ati incalcat legea si tot dvs. vreti sa-l obligati sa taie tuia care va oxigeneaza aerul din bucatarie si va fereste de intemperii si microbi?
Mai cititi, mai documentati-va si apoi propuneti taieri de pomi.
Acuma scuzati ca ma bag si eu in discutie, dar doamnelor si domnilor avocati, de ce nu mentionati aici un articol de lege care sa prevada ca testamentul e un document secret si nu trebuie sa il vada decat notarul si cel in favoarea caruia s-a facut (care oricum avea cunostinta de el, cel putin asa presupunem), iar cei inlaturati de la potentiala mostenire nu au dreptul sa il vada. Mie mi se pare ilogic. Dumneavoastra?
O asociaie de proprietari din Bucuresti a incasat o suma bani de la o societate de asigurare, reprezentand despagubire ca urmare a producerii unui eveniment asigurat, respectiv incendiu in blocul respectiv. Cum se va inregistra suma incasata in contabilitatea in partida simpla?
redeschid aceasta discutie, caci iaca am ajuns in 2020 si problema dezvoltator/preluare contract de la Apa Nova de catre nou infiintata asociatie de proprietari este in continuare cat se poate de actuala.
Cu alte cuvinte dezvoltatorul are tot interesul sa nu isi dea acordul cu rezilierea contractului cu Apa Nova, deoarece castiga bani buni facturand din burta si solicitand bani de la proprietari, fara ca de fapt sa mai existe vreun temei legal pt asta (legea 196 aminteste ceva de obligatia dezvoltatorului de a preda toate contractele/documentele asociatiei).
In aceste conditii as dori sa intreb cum poate fi fortata Apa Nova sa rezilieze contractul cu dezvoltatorul in conditiile in care acesta din urma nu doreste sa isi dea acordul? Judecata cu dezvoltatorul e o optiune, dar necesita timp si bani. Legea 196 ajuta la ceva? Care e institutia statului care poate forta Apa nova sau eventual dezvoltatorul, sa cedeze contractul cu asociatiei de proprietari ?
buna ziua,
Pentru cei interesati de arhiva SIDERCA CALARASI, in vederea obtinerii unor adeverinte salariale pentru dosarul de pensionare: ei bine, aflati ca statele de plata ale SIDERCA numai sunt la ARCHIVIT, asa cum a avut amabilitatea sa ne informeze domnul Cotoranu. Ele s-au mutat la SC ARHIVITOR SRL, BRAILA, tel. 0339 732 307, email: arhivitor.depozit@yahoo.com.
Eu am sunat la numarul acesta si mi-a raspuns o doamna foarte amabila, care m-a informat ce documente trebuie atasate cererii pentru adeverinta, adresa de email unde sa fie trimise (cea de mai sus) etc.
Totodata mi-a spus ca statele sunt intr-o stare deplorabila si e fff greu sa fie reconstituite. Deci grabiti-va!!!
si noi multumim mult pentru informatie! Sa aveti un an 2020 pe placul inimii!
deci, chiar numai avem nicio parere? totusi blocul cu garaje la subsol e o noutate a ultimilor ani si se pare ca ar fi ceva probleme legate de modul de repartizare a cheltuielilor pe garaje.
Multumesc mult @Ionut.ion.
Doamna Elga, dumneavoastra cum vedeti chestiunea? Ne-ar prinde bine mai multe pareri.
multumim anticipat
Buna ziua, suntem o intreprindere individuala care ne confruntam prima oara cu situatia expusa mai jos si am dori sa aflam/sa invatam din experienta celor cu mai multi ani de administrare imobile.
Deci, cota indiviza a fost calculata prin insumarea suprafetelor utile ale apartamentelor si locurilor de parcare.
Acuma intrebarea noastra e: cum se vor distribui cheltuilile pe cota indiviza, specifice pentru apartamente, respectiv locuri de parcare.
De asemenea de avut in vedere ca locurile de parcare ar putea fi cumparate si de persoane care nu detin apartamente in blocul respectiv.
In plus, garajele in cauza sunt si subsol tehnic pentru bloc, adica sunt tevi de canalizare care trec prin ele.
multumim si asteptam cu interes raspunsurile dvs.