avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate m.daniela

Activitate m.daniela

Am inteles ca admin poate tine banii in casa pt achitarea facturilor si a diverselor cheltuieli. ok! dar si fondul de rulment si reparatii? este posibil ca 2 reparatii la terasa blocului care are o suprafata de cca 500 mp poate mai putin sa coste: prima reparatie 350.000.000. lei si cea de-a doaua sa coste 578.000.000 lei? blocul are 2 scari si 4 etaje. este posibuil ca la prima reparatie sa nu existe contract de prestari servicii. este f posibil. este posibil ca eu dand lunar consumul de apa, sa apar timp de vreo 9 luni cu consum 0 in conditiile in care consumul la mine este de cca 9mc (apa calda ) si cand am intrebat mi s-a spus v-am trecut mai mult cat de mult putea sa-mi treaca de atatea luni eu apar cu consum 0. si de ce sa-mi treaca mai mult cand dau lunar mc (consumul 0 mc a aparut dupa ce am facut plangerea la politie).si daca nu au nici un fel de problema de ce cand am mers la presedinte cu cererea de a prezenta actele expertului, mi s-a spus niciodata. de ce am fost intrebata de ce vreau sa bag neaparat in puscarie pe cineva? eu vreau sa stiu ce s-a intamplat cu banii nostri pe parcursul a 4 ani. atat! iar actele le voi lua cu un pv de predare primire si totul in fata expertului.daca gresesc imi voi cere scuze in ag, dar sa-mi dovedeasca dandu-mi actele ca ei sunt nevinovati si ca eu am o problema, deocamdata presedintele ca sa fie sigur ca nu o sa primeasca recomandata a plecat in italia nu se stie pt cat timp. eu totusi vreau sa fac expertiza cine imi poate rezolva cererea avand in vedere ca toti din comitet sunt strans uniti in jurul presedintelui? eu totusi cum pot obtine acele acte?
Stie cineva sa-mi spuna va rog, cat costa taxa de timbru si cum se procedeaza, pentru ca vreau sa cer in instanta actele contabile pentru expertiza ? nu are rost sa mai astept pt ca presedintele a plecat din Bucuresti si sunt convinsa ca se va intoarce cand voi primi retur recomandata pe care i-am trimis-o.
Cu un an in urma am facut o plangere penala la politie cu privire la niste nereguli constatate (sau banuite, pt ca nu am inca o dovada certa) impotriva administratorului si presedintelui blocului in care locuiesc. Dupa multe tergiversari ale politiei, probabil ca expira termenul dat de parchet, domnul politist a zpus citez: "n-au domne nimic in neregula totul este ok, dar, daca vrei poti sa ceri o expertiza extra judiciara si vino cu ea repede (repede insemnand la el 5 zile). stim ca o expertiza dureaza cam o luna in functie de perioada pe care soliciti sa o verifice. (ulterior am aflat ca administratorul il cunoaste pe politist, ca a avut mai multe dosare penale de la alte asociatii de proprietari, dar domnul politist a avut grija sa-i dea nup ) ok am cautat un expert l-am gasit am discutat i-am spus ca vreau o verificare pt 4 ani si am purces la scrierea cererii catre presedinte in care ii solicitam actele, am mai luat semnaturi de la inca 5 proprietari, care au fost de acord cu verificarea si m-am prezentat la usa presedintelui sa-mi dea nr de inregistrare si sa demaram actiunea, dar surpriza cand am sunat a deschis sotia presedintelui care m-a poftit inauntru - si am facut prostia sa intru, in secunda 2 a incuiat usa a luat cheia a trantit-o pe masa in bucatarie si a inceput sa ma ameninte si la finalul amenintarilor sa-mi spuna ca suna la politie ca am intrat peste ea in casa s-o strang de gat. nu m-am speriat pt ca eu eram cea sechestrata, daca am intrat peste ea de ce nu am si iesit? n-a sunat la politie, dar m-a intrebat printre urlete de ce fac asta si de ce vreau neaparat sa bag pe cineva in puscarie? i-am raspuns ca vreau sa stiu doar ce s-a facut cu banii. atat, si in final cand mi-a deschis usa mi-a spus ca sotul ei nu-mi va semna niciodata asa ceva. M-am dus la posta si am pus-o recomandata cu confirmare de primire. Intrebarea mea este: daca nu o ridica de la posta, sau nu vrea sa dea actele la verificat ( pt ca este clar ca sunt multe nereguli) ce pot face, cum sa le obtin? Mai mult presedintele s-a dus la cei care au semnat ca sunt de acord cu expertiza si le-a spus ca le voi lua cate 1000 lei ( in conditiile in care le-am explicat oamenilor ca toata cheltuiala o suport eu, dar vreau sa fim mai multi cei care semnam crezand ca asa il conving sa fie de acord. Stiu ca administratorul nu tine banii in banca, presedintele ca si cenzorul stiu acest lucru si sunt de acord. pana acum catva timp nu au existat nici un fel de registre. Cum pot obtine actele?
Răspuns la discuția extras de cont
Informatiile pe care le detin sunt cat se poate de reale, ca are dosar penal pt delapidare stiu chiar de la colonelul care instrumenteaza acest caz, acesta i-a spus sotului meu cand i-a facut reclamatie la politie (numele asministratorului i se parea cunoscut a cautat in calculator si asa am aflat) ca a scos banii din banca stiu de la cenzor, care, cand a constatat i-a comunicat presedintelui care ca drept multumire i-a luat stampila si i-a motivat asta prin faptul ca (cenzorul) nu ar avea timp sa se ocupe.
Au reparat terasa blucului si-ne-a costat 350.000.000 bloc cu doua scari 4 etaje asta in 2008 la cateva luni in urma unor ploi seriose de sus pana la parter toate apartamentele au fost inundate, iar cele de la et 3 si 4 distruse, inclusiv mobila. Normal terasa era in garantie, dar ei n-au mai asteptat sa vin firma care a efectuat reparatia terasei si s-au apucat sa decoperteze si asa s-a pierdut garantia. Au adus alta firma care a cerut 578.000.000 s-a inchiat contractul s-a facut treaba. Problema de aici pleaca pt ca eu am refuzat sa platesc suma care imi revenea pt a doua reparatie, adica 21.000.000.lei si am motivat ca nu platesc pana nu recupereaza banii pe prima lucrare, care s-a dovedit un esec. (nestiind la acea vreme ca s-a pierdut garantia) ulterior am aflat si am refuzat in continuare sa platesc. Blocul se afla in Bucuresti iar prima firma adusa de fostul presedinte era din Braila. Vecinii mei au platit motivand cu "e asta e, acum ce sa facem, trebuia facuta". M-au amenintat cu recuperatorii si mai nou a venit presedintele cu o hartie la mine si mi-a spus ca au luat legatura cu o firma de recuperare si ca acestia vor veni la mine la usa. Asta este motivul pt care sotul meu s-a dus la politie si a depus plangere, asa am aflat despre administrator. Am incercat sa iau legatura cu cativa vecini si sa-i rog sa mearga la politie sa dea declaratie, le-am spus ca voi cere o expertiza financiar-contabila. Raspunsul lor a fost: continuati dumneavoastra poate ne recuperam si noi banii, sau nu ne bagam.
Asta este motivul pt care m-am interesat daca eu ca simplu proprietar pot cere un extras de cont
Discuție extras de cont
Buna seara
Imi puteti spune va rog daca in situatia in care ca proprietar, detin informatia ca administratorul ( reprezentantul unei firme de contabilitate) are dosar penal pt delapidare la o alta asociatie de proprietari in val de 1.500.000.000 lei, iar intr-o discutie cu cenzorul asociatiei de proprietari in care locuiesc acesta mi-a spus ca au fost retrasi toti banii din banca si ca acestia stau acasa la administrator, eu ca simplu proprietar pot cere printr-o adresa catre presedinte, sau catre administrator un extras de cont pe o anumita perioada de timp? Si daca da si ma izbesc de un refuz ce pot face?