Buna seara
Imi puteti spune va rog daca in situatia in care ca proprietar, detin informatia ca administratorul ( reprezentantul unei firme de contabilitate) are dosar penal pt delapidare la o alta asociatie de proprietari in val de 1.500.000.000 lei, iar intr-o discutie cu cenzorul asociatiei de proprietari in care locuiesc acesta mi-a spus ca au fost retrasi toti banii din banca si ca acestia stau acasa la administrator, eu ca simplu proprietar pot cere printr-o adresa catre presedinte, sau catre administrator un extras de cont pe o anumita perioada de timp? Si daca da si ma izbesc de un refuz ce pot face?
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acestuia
Art 10 din L nr 230/2007 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces ,la cerere,la orice document al acesteia
Ce spuneti dvs. aici este f. grav si daca info este reala, informati in scris com. executiv despre acest lucru. Presedintele poate solicita la org. de politie, in numele asociatiei un cazier judiciar - cazier cerut si la angajarea initiala a administratorului si care presupun ca era ok, dar intre timp...
Faptul ca administratorul a retras toti banii din banca si ii tine acasa (sic) denota o complicitate masiva cu presedintele, iar daca cenzorul detine aceasta informatie, parca vad ca v-a contribui la paguba produsa.
Oameni buni, bazati-va pe informatii reale pentru ca daca supozitiile dvs. nu se adeveresc puteti plati cu varf si indesat!
Desi si dvs. puteti avea acces la documentele as. prop. - inclusiv la un ultim extras de cont, ce sa mai zic de cenzor, pe ce lume traieste cetateanul?
Informatiile pe care le detin sunt cat se poate de reale, ca are dosar penal pt delapidare stiu chiar de la colonelul care instrumenteaza acest caz, acesta i-a spus sotului meu cand i-a facut reclamatie la politie (numele asministratorului i se parea cunoscut a cautat in calculator si asa am aflat) ca a scos banii din banca stiu de la cenzor, care, cand a constatat i-a comunicat presedintelui care ca drept multumire i-a luat stampila si i-a motivat asta prin faptul ca (cenzorul) nu ar avea timp sa se ocupe.
Au reparat terasa blucului si-ne-a costat 350.000.000 bloc cu doua scari 4 etaje asta in 2008 la cateva luni in urma unor ploi seriose de sus pana la parter toate apartamentele au fost inundate, iar cele de la et 3 si 4 distruse, inclusiv mobila. Normal terasa era in garantie, dar ei n-au mai asteptat sa vin firma care a efectuat reparatia terasei si s-au apucat sa decoperteze si asa s-a pierdut garantia. Au adus alta firma care a cerut 578.000.000 s-a inchiat contractul s-a facut treaba. Problema de aici pleaca pt ca eu am refuzat sa platesc suma care imi revenea pt a doua reparatie, adica 21.000.000.lei si am motivat ca nu platesc pana nu recupereaza banii pe prima lucrare, care s-a dovedit un esec. (nestiind la acea vreme ca s-a pierdut garantia) ulterior am aflat si am refuzat in continuare sa platesc. Blocul se afla in Bucuresti iar prima firma adusa de fostul presedinte era din Braila. Vecinii mei au platit motivand cu "e asta e, acum ce sa facem, trebuia facuta". M-au amenintat cu recuperatorii si mai nou a venit presedintele cu o hartie la mine si mi-a spus ca au luat legatura cu o firma de recuperare si ca acestia vor veni la mine la usa. Asta este motivul pt care sotul meu s-a dus la politie si a depus plangere, asa am aflat despre administrator. Am incercat sa iau legatura cu cativa vecini si sa-i rog sa mearga la politie sa dea declaratie, le-am spus ca voi cere o expertiza financiar-contabila. Raspunsul lor a fost: continuati dumneavoastra poate ne recuperam si noi banii, sau nu ne bagam.
Asta este motivul pt care m-am interesat daca eu ca simplu proprietar pot cere un extras de cont