avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot afla date despre un proces intentat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot afla date despre un proces intentat administratorului?

S-a produs o frauda la un bloc,administratorul, neplatind facturile. Unii din proprietarii din bloc au platit pt sumele datorate catre furnizori. S-a angajat un avocat, pt recuperarea banilor de la fostul administrator, prin proces, etc.Am cerut detalii privind stadiul procesului, Presedintele refuza sa-mi spuna ceva,am cerut sa merg la proces.Mi s-a spus ca voi vedea banii pe care i-am dat pt achitarea datoriilor peste 3 ani, la finalizarea procesului. Eu cred ca banii se vor da inapoi dar tot de la proprietari prin facturile nejustificat de mari, care se incaseaza acum.
Care este dovada existentei unui proces pe roll?
Cum pot afla acest lucru?
Trebuie sa fac o sesizare la Primaria de sector?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:59, 14 Martie 2012
Conform art. 10 din legea 230/2007 orice propietar este indreptatit sa aiba acces la actele Asociatiei.
Faceti notificare scrisa catre presedintele Asociatiei si cereti numar de inregistrare. Daca refuza trimiteti-o prin recomandata cu confirmare de primire.
Daca nici acum nu raspunde reclamati la Primarie la serviciul pentru relatiiile cu asociatiile de propietari.

Si nu ar strica sa ii pomeniti domnul presedinte ca protejand un hot devine complice si va suporta consecintele.

Si ca sa va convingeti ca nu va fura din nou cereti sa vedeti si facturile, nu numai dosarul.
daca refuza inregistrarea ,chemati politia ,
orice suma platita in plus poate fi retinuta de la presedinte pt neglijenta
Cine s-o retina, pe suma adica.... ?

Interventie moderator!
Incercati sa dati sfaturi utile si concrete cu subiect si predicat!
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
elga50, moderator
Presedintele trebuie sa informeze membrii as. prop. cu toate datele depre proces si evolutia acestuia.
Daca refuza, inseamna ca ”este ceva putred in Danemarca” !
Poate incercati si o varianta de informare, aici:www.avocatnet.ro/content/art...

Cateva informatii v-ar fi utile si nu cred ca nu le gasiti: numele corect al asociatiei dvs., eventual numele ”pungasului”. Completati ce va indeamna documentul si aveti Dosarul si mersul acestuia.
Succes!
Asa cum vi s-a spus mai sus, intrati pe portalul instantelor. De pe harta alegeti judetul si-apoi instanta. Din meniu ajungeti sa cautati dosarul dupa numele celui chemat in judecta sau dupa numele asociatiei dumneavoastra. O sa gasiti data depunerii cererii, numarul dosarului, termenul uramtor de judecata...
Incercati aici
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Extras de cont m.daniela m.daniela Buna seara Imi puteti spune va rog daca in situatia in care ca proprietar, detin informatia ca administratorul ( reprezentantul unei firme de contabilitate) ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente SCLIPEINICU SCLIPEINICU Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este ... (vezi toată discuția)
Proces timpuriu timpuriu este legal ca o imputernicire avocationala , data unui avocat sa reprezinte in instanta o asociatie de propietari sa fie semnata de catre administrator ? ... (vezi toată discuția)