Nu este un abuz ci o greseala. Presedintele ar fi trebuit sa o semneze si nu administratorul. Doar daca presedintele o fi dat dezlegare administratorului sa se ocupe de aceasta problema. Intrebati presedintele pe care l-ati ales.
ce inseamna ,presedintele a dat o dezlegare ? este vb de procura ? aceasta dezlegare nu trebuie anexata impuerniciri avocationala , ma intreb unde in lege se mentioneaza ca daca adiministratorul are dezlegare de la presedinte poate reprezenta asociatia in relatia cu terti ?
@timpuriu,
Dvs. vreti sa fiti mai catolic decat Papa, ati auzit de aceasta sintagma?
Daca vreti sa fiti asa, nu este nicio problema, insa, iata la noi in asociatie, nu ca am dezlegare, ba chiar intr-o sedinta a com. ex. presedintele a propus si apoi s-a aprobat ca administratorul sa semneze in numele asociatiei diferite documente, procese verbale ale citirilor apometrelor, alte situatii, etc.
Ca treaba sa fie si mai bine inteleasa mi-a inmanat cu PV o a doua stampila (nr. 2). Acest lucru s-a facut cu ce-a mai buna intentie, semnatura pentru presedinte, stampilata cu stampila nr. 2, este valabila oriunde, stiindu-se foarte exact a cui este semnatura si stampila.
Bun, cum ar trebui sa procedez daca as fi in locul adminului dvs. ? Sa atasez la toate semnaturile si cate o copie dupa decizia com. ex. ...?
Acum intelegeti cum sta treaba cu dezlegarea si care este motivul pentru care s-a procedat asa?
dumneavoastra domnul administrator Grecu aveti dreptate si bine ati subliniat , a fost o decizie a comitetului executiv si ati primit stampila insotita cu un pv , poate este in regula cum s-a procedat in asociatia pe care o administrati ,dar in situatia mea am mari indoieli sa existe o decizie a comitetului , eu am exagerat poate cand am spus ca decizia comitetului sa fie anexata . dar in conditiile pe care le-am expus asociatia a pierdut procesul in aceste conditii , administratorul plateste in mod solidar cheltuieli de judecata , mentionez daca nu are decizie sa semneze imputernicire din partea asociatiei stampiland aceasta imputernicire avocationala ( noi avem o singura stampila)
Bun, asa s-a intamplat la dvs.. Intr-un proces, nimeni nu poate garanta ca va castiga in mod sigur un proces cu toate ca, aparent dreptatea este de partea asociatiei.
Este vorba de proceduri si de respectarea cu strictete a legii si a cerintelor instantei, ori tocmai in aceasta directie trebuia sa va consilieze avocatul caruia i s-a dat imuternicirea sa reprezinte asociatia.
Insa,acum pot sa va dau un singur exemplu care imi vine in minte:
- as. prop. chema in judecata un proprietar care are xxx lei debit la intretinere si yyy lei debit la penalizari; sigur, as. prop. trebuie sa prezinte in instanta dovezi privind existenta acestor debite; avocatul va comunica acest lucru, iar as. prop. ii inmaneaza niste dovezi pe care instanta le considera necorespunzatoare si avocatul, pe buna dreptate va comunica acest lucru, insa dvs. nu aveti alte dovezi decat cele prezentate anterior... Ce se intampla - se pierde procesul sigur. Cine este vinovat? As. prop., desigur.
A fost doar un exemplu, dar cate nu mai pot fi... Asadar, nu faptul ca administratorul a semnat o imputernicire pentru ca era nevoie de acest document la dosar - altfel avocatul asociatiei nici nu ar fi fost primit in cauza respectiva, intelegeti? Daca o semna presedintele si pierdeati procesul, nu era aceeasi treaba? Dar mai stii?