avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator care functioneaza nelegal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator care functioneaza nelegal

Buna ziua,

Am sa prezint pe scurt o problema pe care o intampinam, acu cu ceva timp o parte dintre locatarii blocului in care stam impreuna cu parintii sau decis sa faca asociatie de propietari... a fost ales un domn administrator care percepe pt cei care au semnat ( nu stiu exact ce document, pentru ca noi nu am fost de accord sa semnam si nu am vazut un exemplar) suma de 10 lei, dar el in schimb nu achita pentru noi decat lumina pe scara, deoarece toti avem contoare la tot ce inseamna apa, gaz, lumina, etc..., suma pe care noi si alte trei familii nu o achitam, eu vin cu intrebarea pentru orice suma pe care noi io dam nu ar trebui sa primim chitanta?
El pentru aceste sume plateste impozit?
Iar o alta problema cu care ne confruntam este tot legat de domnul administrator care este si domn de servici pe scara, adica se ocupa cu curatenia ei, cand a fost ales s-a ajuns la intelegerea ca noi vom plati suma de 5 lei pe apartament pentru curatenie, dar acum de ceva timp ne impune sa achitam pe familie, deoarece in bloc sunt mai multe apartamente in care locuiesc parintii cu copii, iar in viziunea " distinsului" domn suntem 2 familii si sa achitam 10 lei.
Aceasta suma nu am dorit sa o achitam, ci numai suma de 5 lei pentru cat a fost intelegerea, acesta a refuzat sa ia aceasta suma, deoarece nu este intreaga...,, iar acum se vin cu amenintari de genul ca vom fi dat in jutecata pt ca nu dorim sa ii achitam.... ce este de facut in acest sens...???
Pai....lasati-l sa va dea in judecata!
In calitate de ce va da in judecata? E angajat de cineva? Inteleg ca e vorba de o intelegere la "botul calului"pentru cei 5 lei la curatenie.... Ati auzit Dv. sa se duca cineva in fata instantei si sa ceara pedepsirea cuiva care nu vrea sa respecte o intelegere prin "batutul palmei"?
1. odata ce v-ati decis sa va organizati ca asociatie de proprietari, va alegeti comitetul executiv, presedintele si cenzorul/cenzorii .... nicidecum administratorul. administratorul este angajat de comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei
2. sinteti convins ca acum sinteti organizati ca asociatie de proprietari ? actele de constituire trebuie sa stea in posesia presedintelui, precum si stampila asociatiei nou create.
3. conform legii 230, fiecare proprietar poate avea acces, la cerere, la orice document al asociatiei. prin urmare, puteti cere explicatii in tot ce tine de asociatia de proprietari: acces la facturi, procesele verbale ale adunarii generale si ale comitetului executiv, etc, pentru a va lamuri asupra neclaritatilor dvs
Am uitat sa mentionez ca ne-a pus si penalizare 0.2% pe luna pentru fiecare 5 lei pe care el nu avrut sa ii ia pt ca suntem 2 familii..., iar in scara blocului mai afiseaza si o foaie in care sunt prezentate apartamentele iar pe coloane cheltuielile pt administrator si domnu, de servici...
daca facem parte sau nu din asociatie nu sunt asa de convinsa.... presedinte avem...iar restul persoanelor mentionate mai sus nu stiu sa existe.... un fel de stampila am vazut,dar numai de luna aceasta pe o foaie lipita pe afisierul blocului...............
Vedeti ce scrie pe stampila. Trebuie sa contina cuvintele "Asociatia de proprietari...."

Alte discuții în legătură

Penalizare curatenie bloc DANIELAmull DANIELAmull Revin cu alte 2 intrebari, sper ca ultimile: la asoc mea s-a pus o taxa pe neprezentarea la curatenia din jurul blocului de 30 lei/ familie. De fiecare data ... (vezi toată discuția)
Cum platim salariu administrator? DORUSTA DORUSTA Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar ... (vezi toată discuția)
Nelamurire angelica82 angelica82 Buna ziua.Locuiesc pe o scara cu 116 persoaneAm mai multe nelamuriri ..si anume:este obligatori sa existe mai multi menbri la asocioatia de locatrai,Inafara de ... (vezi toată discuția)