avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum platim salariu administrator?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum platim salariu administrator?

Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar conform legii salariile se plătesc pe cota parte indiviză. De asemenea, avem o firmă de curăţenie pe scară, care în contract scrie că plata se face tot pe apartament. Vă rog să-mi spuneţi, cum este corect?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:39, 14 Ianuarie 2019
Buna ziua.
Cel mai corect ar fi ca asociatia sa incheie un contract de prestari servici in suma fixa, spre exemplu-pentru curatenie scara bloc cu 5 nivele, de doua ori pe saptamana - 1000 de lei pe luna.
Apoi mia asta de lei se poate imparti pe cota parte indiviza la locatari dupa acea scara...
Sa inteleg ca o firma sau PFA poate sa faca altfel decat L 196/2018? Ma refer strict la cum repartizeaza adm. aceste cheltuieli.
Pfa incheie un contract cu asociatia, cum este si cel prntru mentenanta lift, interfon, izolare terasa, etc.
Acel contract are o suma fixa, negociata si agreata de parti, asociatie si prestator...
Aceasta suma fixa se poate imparti pe apartament, in functie de cota parte indiviza...
De ce spuneti "se poate"
Articolul 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in/si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; echipamente de echilibrare hidraulica a instalatiilor; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei; salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, instalator, electrician, portar, ingrijitor, personalul care asigura curatenia etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorului/comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; cheltuieli cu produse si accesorii pentru curatenie, alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Ce spuneti dvs. este corect dar nici o firma, Pfa, nu cred ca o sa semneze un contract in care e stipulata o suma fixa pe lucrarea respectiva si apoi ca aceasta suma v-a fi platita de fiecare apartament, in functie de cota parte indiviza...
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum e corect colega3 colega3 s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)
Împărțirea cheltuielilor intre locatari Iulia.Ducq Iulia.Ducq La un bloc proprietate privată, cu 4 nivele, pe fiecare nivel cu 3 apartamente cum se împart cheltuielile pt repararea acoperişului (nu este prevăzut cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o situatie la asociatia de proprietari. in sedinta ... Violeta88 Violeta88 Buna ziua! Am o situatie la asociatia de proprietari. In sedinta toti locatarii prezenti (64%) au votat ca impartirea salariului femeii de serviciu sa se ... (vezi toată discuția)