Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar conform legii salariile se plătesc pe cota parte indiviză. De asemenea, avem o firmă de curăţenie pe scară, care în contract scrie că plata se face tot pe apartament. Vă rog să-mi spuneţi, cum este corect?
Buna ziua.
Cel mai corect ar fi ca asociatia sa incheie un contract de prestari servici in suma fixa, spre exemplu-pentru curatenie scara bloc cu 5 nivele, de doua ori pe saptamana - 1000 de lei pe luna.
Apoi mia asta de lei se poate imparti pe cota parte indiviza la locatari dupa acea scara...
Pfa incheie un contract cu asociatia, cum este si cel prntru mentenanta lift, interfon, izolare terasa, etc.
Acel contract are o suma fixa, negociata si agreata de parti, asociatie si prestator...
Aceasta suma fixa se poate imparti pe apartament, in functie de cota parte indiviza...
De ce spuneti "se poate"
Articolul 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in/si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; echipamente de echilibrare hidraulica a instalatiilor; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei; salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, instalator, electrician, portar, ingrijitor, personalul care asigura curatenia etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorului/comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; cheltuieli cu produse si accesorii pentru curatenie, alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Ce spuneti dvs. este corect dar nici o firma, Pfa, nu cred ca o sa semneze un contract in care e stipulata o suma fixa pe lucrarea respectiva si apoi ca aceasta suma v-a fi platita de fiecare apartament, in functie de cota parte indiviza...
Cum e corect
colega3
s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)
Factura cenzor
Crina04iulie
Cum se distribuie pe lista de plata factura emisa de cenzor(PFA sau firma de cenzorat) . Nu este ales din asociație ci contractat. Dar factura emisa de un ... (vezi toată discuția)