avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator care functioneaza nelegal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator care functioneaza nelegal

Buna ziua,

Am sa prezint pe scurt o problema pe care o intampinam, acu cu ceva timp o parte dintre locatarii blocului in care stam impreuna cu parintii sau decis sa faca asociatie de propietari... a fost ales un domn administrator care percepe pt cei care au semnat ( nu stiu exact ce document, pentru ca noi nu am fost de accord sa semnam si nu am vazut un exemplar) suma de 10 lei, dar el in schimb nu achita pentru noi decat lumina pe scara, deoarece toti avem contoare la tot ce inseamna apa, gaz, lumina, etc..., suma pe care noi si alte trei familii nu o achitam, eu vin cu intrebarea pentru orice suma pe care noi io dam nu ar trebui sa primim chitanta?
El pentru aceste sume plateste impozit?
Iar o alta problema cu care ne confruntam este tot legat de domnul administrator care este si domn de servici pe scara, adica se ocupa cu curatenia ei, cand a fost ales s-a ajuns la intelegerea ca noi vom plati suma de 5 lei pe apartament pentru curatenie, dar acum de ceva timp ne impune sa achitam pe familie, deoarece in bloc sunt mai multe apartamente in care locuiesc parintii cu copii, iar in viziunea " distinsului" domn suntem 2 familii si sa achitam 10 lei.
Aceasta suma nu am dorit sa o achitam, ci numai suma de 5 lei pentru cat a fost intelegerea, acesta a refuzat sa ia aceasta suma, deoarece nu este intreaga...,, iar acum se vin cu amenintari de genul ca vom fi dat in jutecata pt ca nu dorim sa ii achitam.... ce este de facut in acest sens...???
Domnul @carol_lorac are dreptate. Trebuie mers la com. executiv (presedinte), cereti toate informatiile de care aveti nevoie. Este necesar sa participati la toate AG ale proprietarilor sau sa va informati asupra hotararilor luate.
Cele povestite mai sus de dvs. nu mi se par a fi in regula, mai ales in faza cu "domnul de serviciu" si inscrierea in loc de nr. de persoane, 2 familii. Pe de alta parte angajarea cu acte in regula a unei femei de serviciu implica mari cheltuieli cu salariile. In acest caz, daca as. prop. este mica, puteti sa va uniti cu alte as. prop. sau angajarea "part time".
Pe stampila scrie: Asociatie de propietari, adresa blocului si CIF..
Asta inseamna ca sunteti asociatie de proprietari, evident, aveti probabil si un comitet executiv si un presedinte de asociatie.

Cautati sa aflati cine sunt persoanele cu pricina si incercati sa va lamuriti intai problemele, acolo, la asociatie. Poate sunt hotarari ale adunarii generale sau decizii ale comitetului executiv, cautati si lamuriti-va. Nu se poate sa aveti numai un administrator......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare curatenie bloc DANIELAmull DANIELAmull Revin cu alte 2 intrebari, sper ca ultimile: la asoc mea s-a pus o taxa pe neprezentarea la curatenia din jurul blocului de 30 lei/ familie. De fiecare data ... (vezi toată discuția)
Cum platim salariu administrator? DORUSTA DORUSTA Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar ... (vezi toată discuția)
Nelamurire angelica82 angelica82 Buna ziua.Locuiesc pe o scara cu 116 persoaneAm mai multe nelamuriri ..si anume:este obligatori sa existe mai multi menbri la asocioatia de locatrai,Inafara de ... (vezi toată discuția)