avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces

este legal ca o imputernicire avocationala , data unui avocat sa reprezinte in instanta o asociatie de propietari sa fie semnata de catre administrator ? acest lucru este un abuz?
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 06:40, 8 Iunie 2016
Repet intrebarea ca sa ne lamurim:
Instanta a respins actiunea asociatiei pe motiv ca administratorul si nu presedintele, a semnat contractul cu avocatul?
Sunt doua lucruri separate , 1) procesul s-a pierdut de asociatie din alte motive si 2 ) paratul in acel dosar nu a facut nici o sesizare ca pe cererea de chemare in judecata era trecut presedintele si pe contractul avocat era administrator , daca asociatia castiga procesul poate aceste fapte ramaneau nevazute , dar asa noi propietari am avut surpriza ca o sa avem ce-l mai probabil de platit niste cheltuieli de judecata in urma unui proces care noi (propietari ) nu stiam ca a existat
Sunt de acord cu dumneavoastra sa platim in solidar
Eu de la dumneavoastra am dorit o atitudine de corectitudine , de respecatarea legilor ,pentru ca dumneavoastra domnilor presedinti si administratori cunoasteti ce-l mai bine legile aferente asociatilor de propietari ( parca in l 230/2007 , se spune ca daca presedintele nu isi poate indeplini atributiile numeste un vicepresedinte )
Asociatia de propietari a pierdut procesul in care parutul nu a cerut cheltuieli de judecata , dar cum legea ii da dreptul a actionat un alt proces sa-si recupereze omul cheltuielile si ne-am trezit cu al doilea proces care aproape sigur il vom pierde , o mica parte din propietari cunosteau despre aceste procese ( vecini se mai intalnesc la o bere) dar majoritatea nu a fost informati Si pe buna dreptate au fost revoltati ,s-au intrebat cine a initiat acest proces ? daca au facut-o legal ? si vor ca in procesul de recuperare a cheltuielilor sa "initieze " o cerere de chemare in garantie in contracdictoriu cu presedintele si administratorul .
Eu ma situez intre cele doua tabere , doresc sa platim toti cheltuielile de judecata dar in acelasi timp doresc sa se termine si cu abuzurile si sa intelem ca zicala " merge si asa" ar trebui sa fie istorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte in proces timpuriu timpuriu presedintele unei asociatii de propietari, care actioneaza ca reprezentant legal in instanta un propietar, este parte in acel proces sau numai asociatia de ... (vezi toată discuția)
Semnatura imputernicire avocationala timpuriu timpuriu este corect ca o imputernicire avocationala sa fie semnata de administratorul unei asociatiei de locatari si pe cererea de chemare in judecata , asociatia ,sa ... (vezi toată discuția)
Administrator care functioneaza nelegal Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Am sa prezint pe scurt o problema pe care o intampinam, acu cu ceva timp o parte dintre locatarii blocului in care stam impreuna cu parintii sau ... (vezi toată discuția)