presedintele unei asociatii de propietari, care actioneaza ca reprezentant legal in instanta un propietar, este parte in acel proces sau numai asociatia de propietari ?
si in cazul cand asociatia nu are personalitate juridica ,si pierde procesul pe exceptia lipsei capacitati procesuale , presedintele (reprezentat ) raspunde pentru plata cheltuielilor de judecata ? sau poate invoca ca nu este parte in proces?
Dar, presedintele (reprezentant ) ar fi trebuit sa stie ca asociatia neavand personalitate juridica nu poate avea nici capacitate procesuala , fara personalitae juridica si calitatea de reprezentant legal este indoielnica , presedintele a semnat contractul cu avocatul asociatiei si imputernicirea avocationala ,a initiat procesul , cred ca este singurul care a provocat un prejudiciu ,
In aceste conditii daca nu raspunde pentru cheltuieli de judecata , propietarul ( parat) care a castigat procesul, de la cine recupereaza cheltuielile de judecata ?pentru ca impotriva asociatiei de propietari nu poate actiona ptr ca AP nu poate sta in instanta
revin si intreb coreland Art 40 (2) NCPC si Art 453 NCPC , presedintele care a initiat o actiune in instanta fara a avea o imputernicire clara , si ptr care a pierdut procesul pentru ca asociatia pe care o "reprezinta" nu are capacitate procesuala se poate asimila ca parte in proces ? in aceasta speta sunt conditii ca raspunderea sa fie extensiva?
Proces
timpuriu
este legal ca o imputernicire avocationala , data unui avocat sa reprezinte in instanta o asociatie de propietari sa fie semnata de catre administrator ? ... (vezi toată discuția)